De Monsterkamer

Inloop + speciale gast Deze activiteit is voorbij

Inloop + speciale gast: Our Polite Society

Elke eerste donderdag van de maand organiseert De Monsterkamer een Inloop + speciale gast. Deze keer hebben we Our Polite Society uitgenodigd.

 • Datum: 03/09/2015
 • Tijd: 17:00 - 20:00
 • Locatie: De Monsterkamer
 • Spreker: Matthias Kreutzer
 • Kosten: Gratis

Our Polite Society is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Amsterdam/Nederland en Stockholm /Zweden. Opgericht in 2008 door Jens Schildt (SE) en Matthias Kreutzer (D). Zij ontwerpen in nauwe samenwerking met hun klanten (typo) grafische identiteiten, boeken, tijdschriften, posters, tentoonstellingen, platenhoezen, (dingbat)fonts en websites. Hun focus ligt op typografie, structuur en methodiek.

In De Monsterkamer zullen ze 4 projecten presenteren waarbij het drukvel als uitgangspunt voor het ontwerp heeft gediend en waarbij de beperkingen van het productieproces het denken over hoe een object kan worden geconstrueerd beïnvloeden. Materiële kwaliteiten en productietechnieken worden ontwerpprincipes, en vormen een logische verbinding met de inhoud van het werk.


In het project ‘Vaguely Specified Objects’ (2014) imiteert het gevouwen afdrukvel een rondrit, waardoor een visuele kakofonie van verkeersborden ontstaat.

In het project ‘ Land van de Rijzende Zon’ (2013) wordt een fototentoonstelling uit een galerie overgebracht naar een publicatie.

Naast hun studio praktijk zijn Jens en Matthias betrokken bij het uitgeef collectief De Session dat 15 grote en kleine publicaties uitbracht sinds 2007. Jens geeft les aan de Konstfack Universiteit in Stockholm, Matthias aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Our Polite Society werkt momenteel aan een project i.s.m. Paul Gangloff getiteld ‘The Book of the Future’. De productie vindt plaats bij Extrapool in Nijmegen met medewerking van Delphine Bedel, Ostengruppe, Will Holder en Tim Voss. Het project zal resulteren in een reeks van 4 publicaties en een boek in het voorjaar van 2016.

In het project ’11×17 Reader’ (2014), wordt d.m.v. het drukvel archiefmateriaal over collages opnieuw gerangschikt.

In het project ‘OCCII, January – December 2009’ (2010) heeft het afdrukvel de tweeledige functie van een kalender en een redactionele ruimte. Het formaat van een poster en dat van een boek worden in één object samengebracht op een manier die betrekking heeft op het begrip tijd.

ops_01

De lezing wordt gehouden in het Engels. Registreren voor het event is niet nodig. Na afloop is er de mogelijkheid om een hapje te eten in studio/K, iedereen is welkom om (op eigen kosten) mee te eten. Tot 3 september!

SCI_Woordbeeld_NL_2_regels_RGB

Het activiteitenprogramma van De Monsterkamer in 2015 wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

  Programma

 • 17:00 Drankjes
 • 18:00 Presentatie Our Polite Society
 • 18:30 Vragen/discussie
 • 19:00 Drankjes
 • 20:00 Einde


Fotoverslag