De Monsterkamer

Diverse papiercollecties, gefotografeerd door Justina Nekrašaitė. Bekijk ze allemaal, klik op de foto

Veelgestelde vragen

Hoe werkt De Monsterkamer?
Iedereen die iets professioneel wil laten drukken in een oplage kan op afspraak langskomen voor papieradvies. Naast papier kun je hier ook een drukker, binder, productiebegeleider of lithograaf vinden. Wij (Esther Krop of Maud van Rossum) geven deskundig advies en helpen je snel vinden wat je zoekt. Na afloop vragen we bij de leverancier A4 monsters voor je op, die je binnen enkele dagen tot een week ontvangt. Als tegenprestatie verzoeken we je ons een drukvoorbeeld toe te sturen voor in het archief. Interessante projecten plaatsen we op onze site.

Waarom geven jullie alleen papieradvies bij een oplage hoger dan 100?
De meeste groothandels en fabrieken met wie we samenwerken verkopen papier per riem (of per pallet), je kunt bij hen geen kleine hoeveelheden bestellen. Daarnaast leveren deze bedrijven vaak niet aan particulieren, maar aan drukkers. Er zijn natuurlijk uitzonderingen! Als je weinig papier nodig hebt, kun je het beste gaan kijken bij een papierwinkel.

Verkopen jullie ook papier?
Nee, we verkopen geen papier. Je kunt bij ons alleen papier en drukvoorbeelden bekijken, wij verwijzen door naar de juiste leverancier die het papier verkoopt. Meestal bestelt een drukker het papier en hoef je het niet zelf in te kopen.

Wat is jullie verdienmodel?
Die vraag is zeker veelgesteld! De Monsterkamer is opgezet door een ontwerper, dus niet door de industrie zelf. De bedrijven die aangesloten zijn bij De Monsterkamer betalen hiervoor een jaarlijkse contributie. Het bestaan van De Monsterkamer is geen vanzelfsprekendheid, wil je ons steunen, word vriend!

Hoe kan mijn bedrijf partner worden van De Monsterkamer?
Papierleveranciers- en fabrieken kunnen bijna altijd deelnemer worden. Uit andere grafische bedrijven maken we een selectie. Neem gerust contact met ons op als u denkt dat uw bedrijf een welkome toevoeging is.

Diverse papiercollecties, gefotografeerd door Justina Nekrašaitė. Bekijk ze allemaal, klik op de foto