De Monsterkamer

What Design Can Do: With Paper

Wat is de kracht van design en hoe kunnen ontwerpers met hun werk een bijdrage leveren aan sociale vernieuwing en duurzame ontwikkelingen. What Design Can Do probeert de bewustwording over dit vraagstuk te vergroten. Op donderdag 8 en vrijdag 9 mei zal de Stadsschouwburg in Amsterdam, tijdens de 4e editie van dit internationale festival, weer in het teken staan van dit onderwerp.

Paper and Design: A perfect match
Papier is een veel gebruikt materiaal door ontwerpers en heeft daardoor direct invloed op de rol en de kracht van het ontwerp. Tijdens het festival wordt door papierdistributeur Antalis hier dan ook speciale aandacht aan geschonken. Antalis zal, naast het presenteren van mooie bedrukte materialen en toepassingen, op 9 mei in De Balie een break-out sessie organiseren in het teken van papier. Michael Bierut, grafisch ontwerper bij Pentagram (NY) en mede-oprichter van de website Design Observer (USA), zal worden geïnterviewd door David Kester, uitgever bij Thames & Hudson (UK) en jarenlang maatschappelijk betrokken bij Design Council en the Royal College of Art. Beide heren houden zich in hun werk veel bezig met hoe design op een innovatieve manier kan bijdragen aan een beter leven. Het interview zal voornamelijk gaan over de communicatieve kracht van drukwerk. Verder zal Annette Clayton van Arjowiggins Creative Papers haar visie geven over de rol van papier op design en zal het Amsterdamse ontwerpbureau De Designpolitie een korte ’Paper Prototyping’ workshop geven.

michael-bierut_david_kester-600x300

 David Kester en Michael Bierut

Lijkt het je interessant om hier bij zijn? Je kunt je via onderstaand e-mailadres aanmelden voor deze break-out sessie. Als je Antalis op Facebook volgt maak je tevens kans op het winnen van een entreekaart voor het festival.

Break-out sessie: What Design Can Do With Paper
Vrijdag 9 mei / 14:00–15:30 / De Balie, grote zaal
Aanmelden: break-out@antalis.nl

wdcd_with_paper_banner-603x78

Meer informatie over het festival kun je vinden op: www.whatdesigncando.nl