De Monsterkamer

Vernieuwd Keaykolour assortiment

Het vernieuwde KeayKolour assortiment biedt 11 nieuwe intense kleuren, een breder aanbod van gramgewichten en sterke milieukwalificaties.

In het assortiment Keaykolour zijn  momenteel 29 harmonieuze, elegante kleuren opgenomen, met diverse persingen, komen vormgeving en betrokkenheid bij het milieu op een indrukwekkende manier samen. De nieuwe producten zijn FSC-gecertificeerd en bestaan voor een groot deel (30 tot 100%) uit post-consumer afval (PCW).

KeayKolour speelt met de 4 nieuwe papierlijnen in op de vraag van drukkers naar producten in uiteenlopende gewichten en formaten. De meeste hiervan zijn geschikt voor nieuwe digitale druktechnieken. Het nieuwe assortiment haakt eveneens aan bij het belang dat de consument hecht aan duurzame ontwikkeling:

•    Keaykolour Original (voorheen Antique) is nu 30% recycled (PCW) en biedt 5 nieuwe intensieve en levendige kleuren. De Parchment range is hierin opgenomen alsook een nieuw 450 g/m² karton (monolayer).

•    Keaykolour Embossed bevat 300 g/m² karton in 5 standaardpersingen en is nu 30% recycled (PCW). Vanuit aanmaak zijn nog 7 variaties in persingen mogelijk.

•    Keaykolour 100% recycled papier en karton van 100% recycelde vezels (PCW) met een verfijnde en authentieke uitstraling. Dit assortiment bestaat in verschillende uitvoeringen zoals met snippertjes (Particles) of met vezels (Zandsteen en Krijt) en is verkrijgbaar in 3 nieuwe trendy kleuren.

•    Keaykolour ReKreate wordt gemaakt op basis van 50% papierfabriekafval, dat anders wordt weggegooid. Bij deze gepatenteerde technologie wordt het gebruik van kleurstoffen en pulp met 50% verminderd en dat is een belangrijke stap vooruit op het vlak van duurzame producten. Het resultaat? Hoge kwaliteit, zwaargewicht karton (300 en 600 g/m²) in 3 nieuwe gesofisticeerde kleuren.

In samenspraak met de befaamde Nederlandse trendvoorspeller Li Edelkoort hebben 11 nieuwe kleuren die het nieuwste op het gebied van design en drukwerk weergeven een plek gekregen binnen het merk. Het kleurenaanbod van het assortiment enveloppen in formaten DL wallet (110 x 220 mm) en C5, is nu uitgebreid naar 15 kleuren. De 12 persingen die nu voor 30% uit recycled materiaal bestaan, blijven beschikbaar. Al het papier is gegarandeerd chloorvrij (ECF) en FSC mixed credit gecertificeerd. Het volledige assortiment is bedrukbaar in offset en kan op alle traditionele manieren worden afgewerkt (vergulden, zeefdrukken of spotvernis aanbrengen). Het papier is ook geschikt voor desktop- en digitale druktechnieken.

Het KeayKolour-assortiment is veelzijdig en uiterst geschikt voor allerlei toepassingen. De 120 grams producten zijn perfect geschikt voor het lijmen en inbinden van boeken en brochures. Het 300 grams kan gebruikt worden voor luxeverpakkingen maar ook voor bredere toepassingen, zoals uitnodigingen, wenskaarten en omslagen. De mode-industrie vraagt steeds vaker om 450 en 600 grams papier voor kledinglabels. Deze kwaliteit wordt ook gebruikt door ontwerpers die graag opvallende uitnodigingen en wenskaarten willen maken.

De lancering gebeurt in nauwe samenwerking met ontwerper/illustrator/kunstenaar Ian Wright, die eerder voor befaamde merken als Nike en Givenchy werkte en in wie de vernieuwde KeayKolour-lijn een artistieke ambassadeur heeft gevonden. Tijdens het 1 jaar durende project van Arjowiggins rond het thema “Colourful Life”, vervaardigde hij 3 kunstwerken. Elk kunstwerk is een ikoon van zijn eigen kleurrijke leven. Het eerste werk werd op 22 september onthuld te Londen. Voor zijn werken snijdt, beprint en bewerkt Wright het KeayKolour-papier en toont zo de grenzeloze artistieke mogelijkheden en de visuele kracht van het papier.

Meer informatie over Keaykolour en de samenwerking met Ian Wright vindt u op www.keaykolourpaper.com.
Keaykolour is verkrijgbaar bij Antalis. Monsterboekjes kunt u opvragen via: papieradvies@antalis.nl