De Monsterkamer

Tullis Russell Premium Paper & Board; Schotse degelijkheid en vernieuwing

Ik ben sinds 2001 werkzaam bij Tullis Russell Premium Paper & Board, Markinch Schotland, onderdeel van de Tullis Russell Group. Onze structuur is uniek in de bedrijfstak doordat de werknemers de aandeelhouders/eigenaren zijn!  Een echte onafhankelijke speler, naast Premium Paper and Board bestaat de groep nog uit Tullis Russell Security & Speciality Coating, Bollington Engeland en Tullis Russell  Image Transfer, Ansan Zuid Korea. Tullis Russell is 205 jaar oud.

Wij zijn vooral bekend om ons merk trucard, een ongestreken, eenzijdig en tweezijdig gestreken sulfaatkarton. trucard 0;  het ongestreken is in een drietal oppervlakken beschikbaar; tradtioneel mat, meer tactiliteit; Felt en het ‘ongestreken’ dat uitdrukt als een gestreken; Felt extra. trucard 1 & 2, de  gestreken varianten zijn verkrijgbaar in een hoogglans (Ice), glanzend (Gloss) en een mat oppervlak (Matt). Voor HP indigo is er een speciale kwaliteit beschikbaar, waardoor er geen saffier coating nodig is om het materiaal te drukken. trucard is standaard geschikt voor alle digitale laser toepassingen.

trucard_is_300ppi-2

trucard, een ongestreken, eenzijdig en tweezijdig gestreken sulfaatkarton

trucard is beschikbaar in een gramgewichten range van 180 t/m 780 gsm. trucard is FSC gecertificeerd en verkrijgbaar in een variant op basis van 50 % gerecycleerde vezels. Het is in een ruim en diep assortiment verkrijgbaar bij Antalis. Toepassingen zijn veelal luxe verpakkingen, allerlei type kaarten en omslagen, kleding etiketten en een variëteit van P.O.S. materialen.

Recentelijk hebben de matte variant in een verbeterde witheid van zowel de gestreken als de ongestreken zijde op de markt gebracht;  trucard 1 & 2 matt bright white! Tevens hebben wij de range gramgewichten in de matte soort uitgebreid. Naast trucard produceren wij huisstijl soorten zoals Advocate en Mellotex en Naturalis voor brochure 4 kleuren drukwerk, in diverse witte en naturel tinten, gramgewichten van 90 t/m 400 grs, FSC gecertificeerd en een gerecycleerde optie in het Naturalis.

Dia1 Dia2

Sinds dit jaar gebruiken wij energie afkomstig van een Biomassa energie centrale waarvan men van afval hout energie opwekt. Dit heeft onze CO2 uitstoot met 70% gereduceerd ca 250.000 ton minder in de Schotse lucht. Hierdoor produceren we naast FSC en een optie op basis van gerecycleerde vezel ook onze producten op een meer milieu verantwoorde wijze. Vorig jaar hebben wij ons TREE (Tullis Russell Environment Education) centre geopend waar zich o.a. een tentoonstelling bevindt, interactieve spelletjes omtrent papier en karton productie, proces en milieu impact tevens faciliteren wij bezoeken van locale scholen, universiteiten, gemeenschappen en geven we hen ook trainingen.

Onze zuster bedrijven, SSC en Image Transfer veredelen papier en bedienen daarmee respectievelijke markten welke o.a. zelfklevend veiligheid papier (BTW etiketten van o.a. drank)  en transfer papier voor o.a. aardewerk, textiel en tijdelijke tatoeages.

Onze structuur maakt dat alle eigenaren gemeen hebben dat zij hun beste voetje zullen voorzetten om producten te blijven produceren welke een toegevoegde waarde hebben bij ons cliënteel. Momenteel exporteren we naar 83 landen en is trucard lokaal verkrijgbaar in 76 landen. Onze slogan luidt employee owned, partnership driven!

Door Lex van Loon