De Monsterkamer

Summer Print Workshop (lino + boekdruk) in Amsterdam

Een 3-daagse workshop op twee unieke locaties met twee docenten: Carola Rombouts in de ’Docklands’ van Amsterdam en Thomas Gravemaker in het historische centrum van de stad. Tijdens de workshop combineren ze linodruk met boekdruk, om samen met de cursisten een project te realiseren: een uitgave in beperkte oplage.

Linkerfoto: werkplaats Carola Rombouts. Rechterfoto: werkplaats Thomas Gravemaker

Linkerfoto: werkplaats Carola Rombouts. Rechterfoto: werkplaats Thomas Gravemaker

Carola past in haar werk vooral lino-, materiaal- en stempeldruk toe en gebruikt daarvoor vaak haar Eickhoff proefpers en een Artell etspers. De linosnede is haar manier van tekenen geworden. Daarnaast geeft ze als docent cursussen en workshops aan zowel kinderen, volwassenen, beroepskunstenaars als amateurs. Op deze manier is ze ook betrokken bij het Grafisch Werkcentrum Amsterdam (GWA).
Tijdens de Summer Print Workshop zal ze het maakproces begeleiden en de ideeën bespreken. Er zal ruimte zijn voor experiment; in de manier van snijden, het drukken en in vorm en kleur, waarbij de eigen beeldtaal van de deelnemers de aandacht krijgt.

Thomas heeft jaren in Londen, Parijs en Edinburgh gewerkt als vormgever en typograaf. Nu werkt hij weer in Amsterdam in zijn kleine, maar goed uitgeruste werkplaats met een Vandercook proefpers, een trapdegel, enkele kleine handdegels en goede, vaak nieuwe, letters. Het werken met zijn handen, het opbouwen van een mooi stuk zetsel en het afdrukken ervan geeft hem rust en voldoening. Hij werkt graag met materialen en gereedschappen die in vijf eeuwen niet veranderd zijn. Kennis overdragen en passie delen vindt hij belangrijk.

Summer Print Workshop in Amsterdam
19–21 augustus 2014, welkomstborrel op 18 augustus
Prijs: 350 euro p.p. incl. koffie, thee en lunches

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carola of Thomas.

Carola Rombouts
KNSMlaan 225, 1019 LC Amsterdam
carola63@gmail.com
www.carolarombouts.nl
www.grafiekdrukkerij.nl

Thomas Gravemaker
Singel 214, 1013 HS Amsterdam
tomscot@kpnmail.nl
www.letterpressamsterdam.com
www.tomscot.org