De Monsterkamer

Zul je met mij. Carolina Aboarrage

Ontwerper Carolina Aboarrage kwam naar De Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Zul je met mij.

Zul je met mij is een foto-essay over liefdevol rouwen van fotograaf Gerdien Wolthaus Paauw. In de publicatie worden teksten van haar overleden moeder gecombineerd met foto’s, 20 jaar later door Wolthaus Paauw gemaakt in de regio Alentejo in Portugal.

Twintig jaar nadat haar moeder overleed aan de dodelijke zenuw-spierziekte ALS, deed fotograaf Gerdien Wolthaus Paauw wat ze tot dan toe niet durfde. Ze opende de doos met ‘levenstekens’ van haar moeder: briefjes die zij schreef, omdat ze niet meer kon praten. Ook zocht Gerdien zestien mensen op die haar moeder goed hadden gekend. Deze hernieuwde kennismaking inspireerde haar tot prachtige, associatieve foto’s.

Zul je met mij… is het laatste wat Pieta Wolthaus-Paauw noteerde. Het foto-essay over liefdevol rouwen is veel meer dan Gerdiens persoonlijke zoektocht naar haar oorsprong. Zul je met mij is een boek over ziek zijn, over verlies, afscheid en verdriet, maar ook over liefde, familie, verbondenheid en het leven.

Dit foto-essay biedt herkenning en troost. Het nodigt uit elkaar te vinden. Gerdien: ‘Wat zou je willen schrijven, wat je niet (meer) kunt zeggen en aan wie?’

Carolina Aboarrage

Voor meer drukvoorbeelden op dit papier, klik hier


← Vorige
Volgende →