De Monsterkamer

Waarderend leren. Naomi den Besten

Ontwerper Naomi den Besten zocht iets speciaals voor het omslag van het boek Waarderend leren in het voortgezet onderwijs. Zo koos voor een ongestreken covermateriaal met linnenpersing.

Waarderend leren in het voorgezet onderwijs is een handboek voor docenten die het beste in leerlingen naar boven willen halen. De auteurs maken in dit boek recente inzichten uit de positieve psychologie toepasbaar voor de onderwijspraktijk. Thema’s als talent, mindset, motivatie en geluk komen uitgebreid aan de orde. Ook laten de auteurs zien hoe een waarderende bril helpt bij het ondersteunen van leerlingen in keuzeprocessen en het versterken van een positieve groepsdynamiek in de klas. Naast achtergronden en theorie biedt het boek veel concrete handvatten om direct mee aan de slag te gaan.

Bij het ontwerpen van het boek is er nauw samengewerkt tussen de auteurs en de vormgever om de inhoud op een makkelijk leesbare en aanstekelijke manier te presenteren. Zo zijn er korte praktijkverhalen ingevoegd, evenals een overzicht van de belangrijkste inzichten per hoofdstuk en 35+ werkvormen met een handige index. De omslag heeft extra aandacht gekregen in de productie van het boek, met een preeg en een prettige aanvoelende papiersoort.


← Vorige
Volgende →