De Monsterkamer

Volgens Aboriginal recht … / According to Aboriginal Law… Steffie de Vilder

Steffie de Vilder kwam naar De Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Volgens Aboriginal recht … / According to Aboriginal Law…

Agnes Schreiner beschrijft opmerkelijke Australische rechtsconflicten met begrippen van buiten de reguliere rechtsantropologie, zoals de Gestalt Switch, de memorietechniek van de analogie, de kunst van het verschijnen en verdwijnen. Zij verrijkt haar palet van bronnen uit het recht, de rechtsantropologie, landclaims en conferenties met observaties en fragmenten uit films, documentaires, tentoonstellingen en presentiaties van Aboriginals zelf. Het verschil in uitgangspunt en opvatting van de Aboriginal rechtscultuur met die van de westerse komt helder voor het voetlicht.

Het boek is tweetalig Engels/Nederlands. De tekst van het eerste Engelse deel staat op de linkerpagina’s met voetnoten in rood op de rechterpagina’s. Het Nederlandse tweede gedeelte is andersom: tekst op rechts, de voetnoten op links. In het hart bevinden zich 16 kleurenpagina’s die de kleuren van de Aboriginal vlag volgen.


← Vorige
Volgende →