De Monsterkamer

De tijd van ons leven. Marcel de Roos

Marcel de Roos kwam naar De Monsterkamer om papier en bandlinnen te vinden voor zijn dichtbundel De tijd van ons leven. Het moest een mooi boek worden. Dat is gelukt.

De tijd van ons leven is een verkenning van zin en schoonheid van het leven en onze rol daarin. Kind en ouder zijn, zoeken naar betekenis en houvast, muziek, de liefde, gedrag in tijden van individualisering en de kunst van het loslaten… het komt allemaal voorbij. De zes op thema gekozen afdelingen vormen daarbij samen een geheel. Inhoudelijk en grafisch zeer zorgvuldig samengesteld, is deze bundel aantrekkelijk voor iedereen die houdt van diepgang, bijzondere taal, mooie vormgeving en eenheid.

Aan de lezer trekt een kleurige stoet van goed gedekte taferelen voorbij. De erfzonde wordt in alle onschuld opnieuw begaan. Een hongerig huis wil iedereen over de vloer en stamcafé La Vie stelt orde op zaken. Een B-filmacteur draait bitter door. Een engel vliegt niet meer. De liefde krijgt ervan langs maar komt terug, op eigen kracht en sterker dan ooit. Voor het vastleggen van deze onderneming is de taal van een compleet bloemencorso uitgerold. Waar mogelijk klinkt de toon van het licht. Kun je dat hebben? Dit boek verwacht je.

Marcel de Roos (1958) noemt zijn poezie “toegankelijk met behoud van avontuur”. Hij publiceerde eerder in onder meer Zinthese, Extaze en Ballustrada. Marcel werkt bij gelegenheid samen met andere kunstenaars en draagt graag en regelmatig voor.

Voor meer informatie zie www.marcelderoos.nl


← Vorige
Volgende →