De Monsterkamer

This is a work of fiction. Alina Lupu

This is a work of fiction. Alina Lupu

Alina Lupu kwam naar De Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek This is a work of fiction.

Alina Lupu, geboren 1985 in Roemenië, is post-conceptueel kunstenaar en schrijfster. Ze heeft een achtergrond in psychologie, fotografie en in beeldende kunst. Door een administratieve fout van woningcorporatie Ymere woont ze al 6 jaar in Amsterdam, ondanks de opkomende gentrificatie. Vanaf december 2018 heeft ze het geluk ondersteund te worden via het Mondriaan Fonds. Voorafgaand en tijdens het samenstellen van dit boekje, was ze afwisselend werkzaam voor Deliveroo, Helpling, Foodora, Uber, Hanze Groningen, Willem de Kooning Rotterdam, de Taart van m´n Tante en Poké Perfect Amsterdam. Haar pensioen zal uiteindelijk iets meer dan 2 euro per maand bedragen.

Het resultaat is een verzameling teksten over de precaire situatie van werken en leven als kunstenaar. De novelle doorloopt reële en ingebeelde situaties die betrekking hebben op de kwetsbaarheid van het artistieke beroep en de vele compromissen die men onderweg moet sluiten.

This is a work of fiction. Alina Lupu This is a work of fiction. Alina Lupu This is a work of fiction. Alina LupuThis is a work of fiction. Alina Lupu This is a work of fiction. Alina Lupu

This is a work of fiction. Alina Lupu


← Vorige
Volgende →