De Monsterkamer

Theory of Type Design. Hansje van Halem

Ontwerper Hansje van Halem kwam naar De Monsterkamer om papier te zoeken voor het boek Theory of Type Design van letterontwerper Gerard Unger. Voor de cover zocht ze een paars bandmateriaal. Dit is Wibalin Satina geworden, papier met een heel klein lijntje erin. Het binnenwerk is een houtvrij romandruk met hoge opdikking.

In Theory of Type Design wordt door de wereldwijd vermaarde typograaf en letterontwerper Gerard Unger voor het eerst een compleet en toegankelijk geschreven theorie van het letterontwerp gepresenteerd. Het handboek bestaat uit 24 beknopte hoofdstukken die op heldere wijze elk een ander facet van het letterontwerp beschrijven, van de invloed van taal tot de digitale ontwikkelingen van vandaag, van de manier waarop het oog en de hersenen lettervormen verwerken tot en met hun uitdrukkingskracht.

In dit rijk geïllustreerde boek worden ruim 200 afbeeldingen getoond en praktische voorbeelden gegeven om de stof te verduidelijken. Ook bevat het een uitgebreide glossary waarin de gebruikte terminologie beknopt wordt uitgelegd.


← Vorige
Volgende →