De Monsterkamer

The Stories of QO Amsterdam. Studio&

Omslag The Stories of QO Amsterdam door Studio&. Project de Monsterkamer.

Studio& kwam naar De Monsterkamer om papier uit te zoeken voor The Stories of QO Amsterdam.

Voor QO Amsterdam heeft Studio& in opdracht van Pop Up City, een bureau voor ruimtelijke ordening en communicatie, een boek gemaakt. Daarvoor heeft Studio& het ontwerp en art direction gedaan. Het recent geopende hotel QO Amsterdam is het meest duurzame hotel van Europa. Dit concept is overal waar mogelijk doorgevoerd, zowel in het exterieur en interieur als in alle producten en diensten die het hotel aanbiedt.

Spread van The Stories of QO Amsterdam door Studio&. Project de Monsterkamer.

Al deze bevindingen en ontdekkingen zijn gebundeld in een boek met het idee te informeren en inspireren. Om het boek toegankelijk te maken, voor met name de snelle hotelgast, is de layout op een magazine-achtige manier ontworpen. Zo bevat het boek grote quotes, interviews, facts en korte verhalen. De facts zijn onder andere op roze omstekers door het boek geplaatst, die het boek rijk en levendig maakt. Ook zijn er verschillende beeldtypes, zo heeft Studio& diverse illustraties gemaakt en fotograaf Jordi Huisman portret foto’s van de mensen achter QO Amsterdam gemaakt. De productie is duurzaam waar mogelijk. Het formaat zorgt voor zo min mogelijk snijafval en al het papier in het binnenwerk is gerecycled. Bijzonder is het roze papier dat gemaakt is van gerecyclede koffiebekers. Het boek moet lang meegaan, vandaar een hardcover. Er is gekozen voor een drukker die werkt met milieuvriendelijke bio inkten en het boek is klimaatneutraal gedrukt.

Spread van The Stories of QO Amsterdam door Studio&. Project de Monsterkamer. Spread van The Stories of QO Amsterdam door Studio&. Project de Monsterkamer. Spread van The Stories of QO Amsterdam door Studio&. Project de Monsterkamer.


← Vorige
Volgende →