De Monsterkamer

A celebration of vulva diversity. Hilde Atalanta

Hilde Atalanta kwam naar De Monsterkamer om papier en een covermateriaal uit te zoeken voor het boek A celebration of vulva diversity.

Alle vulva’s zijn uniek, net zoals onze handen, neuzen en ogen. Toch wordt er vaak maar één type vulva gepresenteerd in mainstream media. Of het nu in tijdschriften, reguliere porno of zelfs biologieboeken is, het ‘schoonheidsideaal’ dat ons vaak wordt voorgehouden, is een vulva die roze is, met kleine tot onzichtbare binnenste schaamlippen en (nagenoeg) haarloos.

En natuurlijk kan dit die van jou beschrijven. In veel gevallen is dat echter niet zo. De meeste vulva’s zien er anders uit, en in vergelijking met het schoonheidsideaal geeft dat velen van ons het gevoel dat we raar of lelijk zijn – en schamen we ons ervoor. Wij denken dat we een uitzondering zijn. Dus wat doen we? We verbergen onszelf. Voor onze geliefden, onze partners, onze vrienden. We doen het licht uit, we zijn bang om te praten over hoe we eruit zien; sommigen van ons overwegen zelfs een operatie.

Dit boek is bedoeld om het gesprek te openen over een onderwerp dat nog steeds omgeven is door taboe en schaamte. Door diversiteit te tonen, onszelf te onderwijzen over anatomie en seksueel welzijn, en openlijk te praten over onze ervaringen en onze onzekerheden, kunnen we veranderen hoe we naar ons lichaam kijken – en naar dat van anderen. Laten we dit prachtige deel van het menselijk lichaam vieren!


← Vorige
Volgende →