De Monsterkamer

Ruta Butkute: Spell Action

Christine van den Bergh van Bradwolff Projects, grafisch vormgever Kees Janmaat en kunstenaar Ruta Butkute kwamen naar De Monsterkamer om papier te vinden voor het kunstenaarsboek Spell Action.

Beeldend kunstenaar Ruta Butkute werkt in verschillende vormen zoals sculptuur, installaties, performance en video. In haar werk experimenteert zij met de ervaring van materialiteit en bevraagt bijvoorbeeld hoe materialen zich kunnen presenteren als een sculptuur, terwijl ze dat niet zijn. Zij doet dit onderzoek o.a. door het vertalen van sculpturale ideeën naar verschillende disciplines, zoals video en performance.

De ambitie met de publicatie is om de verschillende disciplines en benaderingswijzen waar Butkute in werkt, om te zetten in één publicatie. Deze publicaties is een weerslag van deze diversiteit van werkwijzen, de wijze waarop al deze projecten verbonden zijn en in samenhang ontwikkeld worden. De afbeeldingen die in het boek zijn afkomstig van voltooide projecten tussen 2014 en 2017/2018. Het boek is in een kleine genummerde oplage gemaakt, handgebonden en gerealiseerd door verschillende formaten te gebruiken.

 


← Vorige
Volgende →