De Monsterkamer

Ride with me. Roos Stallinga

Roos Stallinga kwam naar De Monsterkamer om papier te zoeken voor het boek Ride with me.

Ride with me is een ode aan de stad op twee wielen. Na Ride with me NYC, de eerste fietsgids van New York, heeft de Amsterdamse kunstenaar/schrijver Roos Stallinga haar eigen stad uitgetekend – met de beste fietsroutes, local tips, portretten, foto’s en illustraties. Roos zet lezers aan om op ontdekkingstocht te gaan, om de stad bewust en optimaal te beleven. De routes zijn als recepten voor (stads)avonturen en gaan door alle buurten, langs de randen van de stad en daarbuiten. Na Ride with me Amsterdam volgt Barcelona, en daarna New York City (de tweede editie), gevolgd door Tokyo, Berlijn, London, Parijs, Cape Town of Mexico City…

Roos Stallinga groeide al fietsend op. In 2002 verhuisde ze naar New York, waar ze haar fiets bleef gebruiken om van A naar B te gaan, én als een manier om de stad te ontdekken.
Als psycholoog en kunstenaar is Roos gedreven om de essentie van buurten en de lokale cultuur te vangen. Haar droom is om Ride with me over de wereld te laten reizen en mensen te inspireren de fiets te gebruiken. Als optimale manier om op avontuur te gaan én als dagelijks vervoermiddel, in iedere stad.


← Vorige
Volgende →