De Monsterkamer

Repairing earthquake project. Nishiko

Beeldend kunstenaar Nishiko kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Repairing Earthquake Project.

Een kunstwerk met als onderwerp een ingrijpende natuurramp ­­–­­ de aardbeving en daaropvolgende tsunami in Oost-Japan van 11 maart 2011– het Repairing Earthquake Project begon met een eenvoudig idee: het repareren van voorwerpen die door de tsunami waren vernield. In 2011 vond de eerste reis naar Miyagi plaats, een gebied dat werd getroffen door de tsunami. De reis had als doel het vinden van kapotte voorwerpen en het waarnemen van de omgeving en de mensen die er woonden. De afgelopen acht jaar is een bezoek aan het getroffen gebied meerdere malen herhaald. Zo zijn de wederopbouw, de herinneringen en de veranderende sporen van de nasleep van de tsunami gevolgd terwijl ze geleidelijk werden uitgewist.

De publicatie Repairing Earthquake Project 2011-2021 onderzoekt de dynamiek van de natuur, het menselijk uithoudingsvermogen en sympathie. Het project is niet door een enkel persoon of groep geleid, maar collectief; door alle betrokkenen en wordt weerspiegelt zoals het golft, binnen en door ons dagelijks handelen.

Voor meer drukvoorbeelden op dit papier, klik hier


← Vorige
Volgende →