De Monsterkamer

Red. Ira Yugay

Ira Yugay kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het fotoboek Red.

“Het fotoboek Red, gaat over het zoeken naar mijn wortels, de geschiedenis van mijn familie en mij. Achtergebleven in een ver verleden, in het oude en verre Korea. Toch verraadt alleen mijn uiterlijk dat ik bij Korea hoor. En voor mijzelf zijn er slechts de echo’s van tradities die ik in mijn kindertijd heb opgezogen. Om de vragen uit het verleden te beantwoorden, kan ik alleen naar mijzelf luisteren en putten uit mijn diepste zelf, opgebouwd uit alles wat zich eeuwen heeft opgebouwd. In mijn fotoproject geef ik dan ook antwoord op wie ik ben, wat ik ben en wat mij drijft.

Ik presenteer de werken via symboliek. Door beelden en objecten, die een symbolische betekenis hebben, toon ik het verhaal van mijn familie. Red staat symbool voor vuur, kracht, energie, passie, liefde, pijn. Mijn leven is vol met verschillende kleuren en ze gaan allemaal door de kleur rood. Via mijn werk wil ik graag de verborgen emoties en gevoelens laten uitbeelden door middel van kalme, vredige weergaves. Door deze ‘verzegelde’ berichten wil ik pijn, tranen en mijn vreugde laten zien. Alles zit verborgen in dit zinderende rood – alle leven, alle levenservaring.”

Ira Yugay kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het fotoboek Red. Het fotoboek Red, gaat over het zoeken naar mijn wortels... Ira Yugay kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het fotoboek Red. Het fotoboek Red, gaat over het zoeken naar mijn wortels...Ira Yugay kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het fotoboek Red. Het fotoboek Red, gaat over het zoeken naar mijn wortels... Ira Yugay kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het fotoboek Red. Het fotoboek Red, gaat over het zoeken naar mijn wortels...


← Vorige
Volgende →