De Monsterkamer

Passe-partout. Barbara Peerdeman

Ontwerper Barbara Peerdeman kwam naar De Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Passe-partout. Naast mooi papier voor de schutbladen, zocht ze naar papier voor het binnenwerk met twee eigenschappen die niet graag samengaan: dun en een hoge opaciteit. Ze vond dit in het papier Lakepaper Blocker perfect white.

Passe-partout is een studieboek en naslagwerk voor iedereen die zich bezighoudt met de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen, gemaakt in opdracht van Phoenix Opleidingen. Het is een encyclopedisch werk van 871 pagina’s met 230 figuren en schema’s.

Het boek bestaat uit twee delen: Het eerste, Vensters op leren, is een leestekst: een visie op leren en de basis van waaruit Phoenix haar opleidingen ontwerpt.

Kaders is het tweede deel en bestaat uit 171 alfabetische concepten, modellen en processen. Ieder kader dient als een raamwerk – een passe-partout – van waaruit een gebied via een specifiek perspectief kan worden bestudeert en verkent.

Het eerste en tweede deel zijn andere soorten informatie. Om dit terug te laten komen in de vorm en het gebruik van het boek is er, naast zwart en de twee huisstijlkleuren, een vierde pantone kleur gekozen – bijna gelijk aan het Japanse schutbladpapier. In samenwerking met de drukker is de PMS zo dicht mogelijk bij de kleur van het schutblad gebracht. Ieder deel start nu met een pagina volvlak okergeel. Waardoor je het gevoel krijgt per deel opnieuw in het boek te beginnen.


← Vorige
Volgende →