De Monsterkamer

Passe-partout. Barbara Peerdeman

Ontwerper Barbara Peerdeman kwam naar De Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Passe-partout. Behalve mooi papier voor de schutbladen zocht ze papier voor het binnenwerk. Dat moest beschikken over twee eigenschappen die niet graag samengaan: licht en niet-doorschijnend. Deze kwaliteiten vond ze in het papier Lakepaper Blocker perfect white.

Passe-partout is een studieboek en naslagwerk voor iedereen die zich bezighoudt met de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen, gemaakt in opdracht van Phoenix Opleidingen. Het is een encyclopedisch werk van 871 pagina’s met 230 figuren en schema’s.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste, ‘Vensters op leren’, is een leestekst: een visie op leren en de basis van waaruit Phoenix haar opleidingen ontwerpt.
‘Kaders’ is het tweede deel en bestaat uit 171 alfabetische concepten, modellen en processen. Ieder kader dient als een raamwerk – een passe-partout – van waaruit een gebied via een specifiek perspectief kan worden bestudeerd en verkend.

‘Vensters op leren’ en ‘Kaders’ bevatten elk andere soorten informatie. Om dat onderscheid te benadrukken starten deze delen met een volvlak okergeel, een vierde PMS die de kleur van het schutbladpapier dicht benadert.


← Vorige
Volgende →