De Monsterkamer

Pascal Jalhay: Baru Belanda

Reindert Vrij van Fontaine Uitgevers kwam naar De Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Baru Belanda – Een ode aan de Indische keuken.

Pascal Jalhay is een grote naam in de culinaire wereld. Bij restaurant Vermeer in Amsterdam kreeg Jalhay op jonge leeftijd – direct het jaar na het verkrijgen van zijn eerste ster – al een tweede ster van Michelin. Een unicum.

In Pascal’s Baru Belanda gaat Jalhay terug naar zijn roots. De Indische keuken is in zijn visie toe aan vernieuwing. Hij slaat een brug tussen Soedah (al/reeds) en Baru (nieuw). Jalhay vertelt aan de hand van verhalen en gerechten van gastchefs hoe hij deze brug wil slaan: met behoud van het goede van toen en gebruik maken van de creativiteit en kennis van nu.

Pascal’s Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft hij zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.


← Vorige
Volgende →