De Monsterkamer

OP DE TAST. Marijn Bax en Richtje Reinsma

Marijn Bax en Richtje Reinsma kwamen naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het aanrakingsabonnement OP DE TAST.

Aanrakingsabonnement OP DE TAST is een kleinschalig mail art project van onbekende duur van fotograaf en kunstenaar Marijn Bax en schrijvend kunstenaar Richtje Reinsma. Het bestaat uit een maandelijks per post te ontvangen reeks combinaties van teksten en beelden waarin we de verdwenen vanzelfsprekendheid van aanraking onderzoeken. Elke editie bestaat uit een combinatie van tekst en beeld waarin Richtje en Marijn herinnerde en gevonden materialen manipuleren waarin fysiek contact centraal staat. Door bestaande bronnen ‘aan te raken’ en in een nieuw verband te zetten hopen we het verlies van de alledaagse aanraking vast te pakken en beet te houden tot we elkaar weer eerstehands mogen aanraken. Zo hopen we het ongrijpbare verlies van de alledaagse aanraking vast te pakken en beet te houden tot we elkaar weer eerstehands mogen aanraken. Op dat moment eindigt ook het abonnement, en nodigen we onze abonnees uit om alle losse papieren intimiteiten bij ons in Amsterdam langs te brengen zodat we hen de hand kunnen schudden en de serie op een passende manier kunnen bundelen. Het vreemde is dat je meteen een compleet abonnement kan kopen, ongeacht hoe lang de verbintenis uit blijkt te pakken. Voor de voorzichtigen onder ons is er ook de optie om maandelijks opzegbaar aangeraakt te worden.

 

Marijn Bax en Richtje Reinsma kwamen naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het aanrakingsabonnement OP DE TAST. Marijn Bax en Richtje Reinsma kwamen naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het aanrakingsabonnement OP DE TAST.

Marijn Bax en Richtje Reinsma kwamen naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het aanrakingsabonnement OP DE TAST.

Voor meer drukvoorbeelden op dit papier, klik hier


← Vorige
Volgende →