De Monsterkamer

On Pictures and Numbers. Four Patient Journeys

IMG_0712

Ontwerper Nine Fluitsma kwam naar De Monsterkamer om papier te zoeken voor het boek On Pictures and Numbers. De initiatiefnemer van dit internationale fotografieproject, Gupta strategists, is een adviesbureau gespecialiseerd in kwantitatieve analyses op het gebied van de zorg. Gezondheidszorg is echter een bijzonder complexe materie om alleen met getallen aan te pakken. Voor de viering van het tienjarig bestaan van het bureau werd besloten om de spanning en paradox tussen de objectieve kennis van de cijfers die over grote groepen gaat en het intiemere verhaal van de individuele patient te tonen.

Voor het boek zijn vier fotografen gevraagd om een ‘Patient journey’ vast te leggen op vier plekken in de wereld. Lourdes Segade maakte foto’s van alzheimerpatienten in Spanje, Justyna Mielnikiewicz fotografeerde kinderen in een palliatieve zorginstelling in Georgië. Marizilda Cruppe fotografeerde traumapatienten in een ziekenhuis in Brazilie. En Newsha Tavakolian maakte foto’s in een oncologieziekenhuis voor kinderen in Iran.De vier fotohoofdstukken zijn verrijkt met data specifiek verzameld en geanalyseerd in betrekking tot het land en het onderwerp.

On-Pictures-and-Numbers04 On-Pictures-and-Numbers11On-Pictures-and-Numbers12 On-Pictures-and-Numbers06On-Pictures-and-Numbers05 On-Pictures-and-Numbers07 On-Pictures-and-Numbers08


← Vorige
Volgende →