De Monsterkamer

Momentum, tijdschrift voor erfgoed en maatschappij. René Tichelaar, Anagramme

René Tichelaar van Anagramme kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het tijdschrift Momentum – tijdschrift voor erfgoed en maatschappij.

Momentum plaatst de uitdagingen van de eenentwintigste eeuw centraal. Ieder nummer schuift een ander urgent maatschappelijk thema naar voren waarin erfgoed een hedendaagse rol kan spelen.

Het eerste nummer van Momentum voert een pleidooi voor collectiever wonen als antwoord op de grote ruimtelijke vraagstukken op het vlak van klimaat, samenleven, ecologie en circulariteit. Erfgoed speelt hierin een dubbele rol. Herbestemming en restauratie winnen aan belang in de architectuur. Dat schept kansen, zowel voor het erfgoed, dat gekoesterd blijft en bewaard voor de toekomst, als voor het wonen. Daarnaast is de rijke traditie van collectief wonen in Vlaanderen een onuitputtelijke bron van kennis opgebouwd door de generaties voor ons.

René Tichelaar van Annagramme kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het tijdschrift Momentum. René Tichelaar van Annagramme kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het tijdschrift Momentum.René Tichelaar van Annagramme kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het tijdschrift Momentum.


← Vorige
Volgende →