De Monsterkamer

Mijn opa de trekvogel. PutGootink

Mijn opa de trekvogel is een kinderboek dat hoort bij de tentoonstelling ZieZo Marokkovoor Het Tropenmuseum Junior. Een leuk foto- en verhalenboek met foto’s, illustraties, wetenswaardigheden, een mozaïekpuzzel en vooral een ontroerend verhaal over een Marokkaanse opa en zijn Amsterdamse kleinzoon Adam.

Mijn-opa-de-trekvogel01Een aantrekkelijke mix van fictie en non-fictie, waar je ongemerkt veel van opsteekt over het Marokko waar hier zo weinig over bekend is. In het boek reist de lezer met Adam en zijn opa naar Marokko. Opa en Adam houden allebei van vliegen. Ze nemen het vliegtuig naar Marokko en reizen door opa’s leven van vroeger en nu. Reisbestemming zijn de plekken waar opa herinneringen heeft: de woestijn, de oude stad Fès waar ze dwalen door het doolhof van straatjes. Adam vraagt veel en leert zo Marokko kennen en de trekvogel-geschiedenis van zijn opa. Adam leert ook zichzelf beter kennen, als Amsterdamse jongen in Marokko. Maar opa vertelt niet alles. Als ze naar het bergdorp van opa rijden steekt een oude schildpad de weg over. Het is een teken. Dat weet opa zeker.

Mijn-opa-de-trekvogel08Mijn-opa-de-trekvogel03Mijn-opa-de-trekvogel06Mijn-opa-de-trekvogel07Mijn-opa-de-trekvogel04Mijn-opa-de-trekvogel05Mijn-opa-de-trekvogel02


← Vorige
Volgende →