De Monsterkamer

LOVE FUCK PRAY. Egle Petraskaite

Egle Petraskaite kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek LOVE FUCK PRAY van Jonas Van der Haegen.

LOVE FUCK PRAY werd gemaakt tussen 2018 – 2019 in samenwerking met het LGBTQIAP+ centrum in Tokyo en Osaka, Japan. Dit oeuvre functioneert als een visueel onderzoek naar queer-seksualiteit en het mannelijk lichaam in een cultuur die bekend staat om het seksualiseren van voornamelijk het vrouwelijk lichaam.

De portretten dansen tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. Ze reflecteren – samen met teksten van Yukio Mishima – op de rijke geschiedenis van BDSM in Japan en geven het een eigentijds gezicht.

Jonas Van der Haegen (1996, Gent) is een queer kunstenaar die afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, België. Zijn werk fungeert als een visueel onderzoek naar het persoonlijke leven en de interesses van de kunstenaar, zoals seksualiteit, identiteit en persoonlijke relaties. Het werk bevraagt hoe we in de 21e eeuw omgaan met gender en seksualiteit in het kader van vrijheid of onder invloed van internet.


← Vorige
Volgende →