De Monsterkamer

Invisible Lines of Thought. Lucie Draai

invisible01

Als onderdeel van de tentoonstelling Invisible lines of thought – materializing Esuama, place of Authority in Billytown, The Kitchen, Den Haag van 11-09-2016 t/m 05-11-2016 heeft Lucie Draai een gelijknamige publicatie gemaakt. Het project gaat over het verbinden van persoonlijke, autobiografische verhalen met de Muisca indianen, die tussen 600-1600 in het oostelijk hooggebergte van huidig Colombia leefden. 

Archeologische onderzoek naar objecten uit Colombia gekregen van haar adoptieouders uit Nederland in relatie tot de Muisca beschaving, waarin natuur, spiritualiteit, rituelen en het offeren aan de goden een belangrijke plaats innemen. De tentoonstelling bestaat uit een installatie met o.a. een koperen zeefdruk, in cement gegoten reliëfs, een keramiek vaasje en een kartonnen houten huisje waarin een 8mm filmpje geprojecteerd wordt. De publicatie bestaat uit een verhalend essay en een serie (half kleinbeeld) dia’s die de vader van Lucie in 1977 in Colombia heeft gemaakt. 

“De keuze van het  papier was voor mij snel gemaakt. Ik was op zoek naar dun kranten-achtig papier, wat een zuidelijke associatie in zich had. Ik moest zelf meteen denken aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Het moest licht, breekbaar, enigszins fragiel, transparant papier worden. Papier waar (wellicht in tegenstelling tot dagkranten en de Italiaanse sportkrant) delicaat mee omgegaan moet worden vanwege de rijke fotografie. De risodruk geeft een mooie diepe kleur aan de publicatie waardoor het roze van het papier en het zwart en groen van de inkt mooi samenkomen.” 

invisible02 invisible03 invisible04 invisible05 invisible06


← Vorige
Volgende →