De Monsterkamer

Het Voedselbos. Vier Seizoenen Ketelbroek. Philip Stroomberg

Het boek Het Voedselbos. Vier Seizoenen Ketelbroek van Mac van Dinther moest een natuurlijke uitstraling krijgen. Via De Monsterkamer vond Philip Stroomberg Natural Strong Board, een tweezijdig ongestreken omslagkarton dat niet gelamineerd hoeft te worden.

De wereld heeft dringend behoefte aan alternatieven voor de gangbare voedselproductie. Een voedselbos is een manier van landbouw die met de natuur meewerkt in plaats van er tegenin te gaan. In een voedselbos wordt niet jaarlijks geploegd, geëgd, gezaaid, gemaaid en gespoten, er wordt één keer geplant en daarna alleen nog geoogst. Tegenover de monocultuur van gangbare akkers zet het voedselbos een bloeiende gemeenschap van tientallen planten- en bomensoorten die naast voedsel ook natuur oplevert.

Volkskrant-journalist Mac van Dinther liep een jaar lang rond in voedselbos Ketelbroek in Groesbeek om te praten, te kijken en te proeven. Daarvan deed hij verslag in een vierdelige reeks artikelen: Herfst, Winter, Lente en Zomer. Deze reportages zijn nu gebundeld, aangevuld met een voorwoord, epiloog, voedselbosgerechten en plantenkaders.

De foto’s in het boek zijn gemaakt door Henk Wildschut. Naast de foto’s en fotosequenties die hij voor de Volkskrant artikelen maakte, zijn in Het Voedselbos vele niet eerder gepubliceerde beelden opgenomen.

Het Voedselbos. Vier Seizoenen Ketelbroek van Mac van Dinther. Ontwerp: Philip Stroomberg Het Voedselbos. Vier Seizoenen Ketelbroek van Mac van Dinther. Ontwerp: Philip Stroomberg Het Voedselbos. Vier Seizoenen Ketelbroek van Mac van Dinther. Ontwerp: Philip Stroomberg Het Voedselbos. Vier Seizoenen Ketelbroek van Mac van Dinther. Ontwerp: Philip Stroomberg

Het Voedselbos. Vier Seizoenen Ketelbroek van Mac van Dinther. Ontwerp: Philip Stroomberg

Het Voedselbos. Vier Seizoenen Ketelbroek van Mac van Dinther. Ontwerp: Philip Stroomberg

Het Voedselbos. Vier Seizoenen Ketelbroek van Mac van Dinther. Ontwerp: Philip Stroomberg

Philip Stroomberg
Henk Wildschut

Voor meer drukvoorbeelden op dit papier, klik hier


← Vorige
Volgende →