De Monsterkamer

Grey Horizontals. Gam Bodenhausen

grey-horizontals01‘Het werk van Gam Bodenhausen biedt een wereld waarin het onbegrijpelijke niet langer angstaanjagend is, maar een manier van kijken. Alledaags en groots, psychedelisch en aards. In de serie Grey Horizontals verweeft de zichtbare werkelijkheid met een wereld waarin mens en dier, steen en plant, structuur en chaos dwars door elkaar heen lopen. In zachtgrijze potloodtekeningen ontstaat een universum dat even overwoekerd als overzichtelijk, even dromerig als nuchter lijkt.
Zonder oordelen of dualisme bieden de beelden in Grey Horizontals een nieuwe kijk op de wereld om ons heen. In een mild en bijna loom ritme ontvouwt voor de toeschouwer een dimensie waarin de dingen een nieuwe gestalte en schoonheid krijgen, en waarin hun onderlinge relatie veranderd maar ook vanzelfsprekend is. In deze wereld herkennen we de dingen die we weliswaar helder voelen maar niet altijd even goed kunnen zien of verwoorden.’ (Cornelie Samsom)

Dit boek is ontstaan vanuit een intensieve samenwerking tussen de kunstenaar, ontwerper en schrijver. Met teksten door Arno Kramer, Cornelie Samsom en Bianca Stigter. Het eerste deel van het boek ‘Liquid Debris’ bestaat uit tekst en beeld waar dieper ingegaan wordt op het werk en oeuvre van Bodenhausen. In het tweede deel Grey Horizontals is bewust gekozen voor alleen tekeningen.

grey-horizontals04 grey-horizontals05 grey-horizontals06_mg_4006grey-horizontals03grey


← Vorige
Volgende →