De Monsterkamer

Godspeed. Justus de Rode

Jean-Michel Mabruki Mussa, Dennis Reitsma en Justus de Rode kwamen naar De Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Godspeed.

In 2019 liepen Jean-Michel Mabruki Mussa, Dennis Reitsma en Justus de Rode alledrie tegen soortgelijke existentiële problemen aan en bezochten individueel een psycholoog. Ondertussen praatten ze hier veel over met elkaar en bleken ze allemaal op hun eigen manier creatief te zijn in het proces. Ze besloten hun verhalen, gedichten en foto’s te bundelen. En zo werd het boek geboren.

Godspeed is het resultaat van een traject dat ze aanvankelijk alleen, maar uiteindelijk samen hebben doorlopen. De verhalen die het boek vertelt, kwamen tot stand omdat ze alle drie de vrijheid hebben gevonden om zich uit te drukken.

Het boek bestaat uit twee delen: de gedichten van Jean-Michel Mabruki Mussa en de gedichten van Dennis Reitsma. Jean schrijft in het Engels, Dennis in het Nederlands. Een belangrijk thema hierbij is de reis in henzelf, het proces dat ze hebben doorgemaakt. De titel Godspeed verwijst dan ook naar de felicitatie voor iemand die op reis is.

Deze twee series gedichten worden begeleid door de foto’s van Justus de Rode. Dennis’ deel met foto’s overdag en Jean-Michel’s deel met foto’s ‘s nachts. Beiden vertellen een verhaal dat in zekere zin tot hetzelfde leidt: toewijding, vriendschap, openheid. Om deze reden besloten ze het boek vorm te geven als twee verhalen, twee helften die ondersteboven ten opzichte van elkaar staan, die in het midden samenkomen, wat ook elkaar vinden in gesprek en vriendschap symboliseert.

Jean-Michel Mabruki Mussa, Dennis Reitsma en Justus de Rode kwamen naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Godspeed. Jean-Michel Mabruki Mussa, Dennis Reitsma en Justus de Rode kwamen naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Godspeed. Jean-Michel Mabruki Mussa, Dennis Reitsma en Justus de Rode kwamen naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Godspeed. Jean-Michel Mabruki Mussa, Dennis Reitsma en Justus de Rode kwamen naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Godspeed.Jean-Michel Mabruki Mussa, Dennis Reitsma en Justus de Rode kwamen naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Godspeed.

Voor meer drukvoorbeelden op dit papier, klik hier


← Vorige
Volgende →