De Monsterkamer

Foorbij Nij Altoenae. PutGootink

Ontwerpbureau PutGootink kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor Foorbij Nij Altoenae.

In Foorbij Nij Altoenae neemt Rob Severein je mee naar een land voorbij het einde van de bewoonde wereld. Om een ​​moeilijk gebied te ontdekken in het uiterste noordwesten van Friesland. Het Bildt. Leeg en verlaten. Weerbarstig. En met oneindige afstanden.

Een land dat weigert te behagen. Waar stilte heerst.

Geïnspireerd door het werk van de Nederlandse dichter en muzikant Jan Kleefstra, legt Foorbij Nij Altoenae de hardheid van het landschap vast en combineert het met portretten en stills tot een serie foto’s die een fascinatie onderzoekt voor het leven van eigenzinnige mensen die weggestopt zijn van het alledaagse en hun connectie met dit grimmige land.

Mensen die hun eigen weg gaan. Die zich niet laten leiden door de waan van de dag. Door wat ‘nieuw’ is en wat zou moeten veranderen. Aan elkaar verbonden door hun eigen, eeuwenoude taal. Een kwetsbare taal die helaas op het punt staat langzaam te vervagen.

Maar, zoals de meeste verhalen, is Foorbij Nij Altoenae een interpretatie van de waarheid. Het werk wisselt tussen feit en fictie, tussen realiteit en mythe.

Ontwerpbureau PutGootink kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor Foorbij Nij Altoenae. Rob Severein Ontwerpbureau PutGootink kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor Foorbij Nij Altoenae. Rob Severein Ontwerpbureau PutGootink kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor Foorbij Nij Altoenae. Rob Severein Ontwerpbureau PutGootink kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor Foorbij Nij Altoenae. Rob Severein

Voor meer drukvoorbeelden op dit papier, klik hier


← Vorige
Volgende →