De Monsterkamer

Does a face have a chronology? Team Thursday

Loes van Esch en Simone Trum van Team Thursday kwamen naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor de publicatie Does a face have a chronology?

De publicatie toont een doorlopend visueel typografisch onderzoek naar stadsoppervlakken, dat Team Thursday is begonnen tijdens hun residentie in Seoul. Het is een verzameling van een voortdurend veranderende en uitbreidende reeks letters.

In Seoul heeft Team Thursday een grote hoeveelheid foto’s gemaakt van verschillende muren van huizen, waar een patroon in de bakstenen was gedrukt. Elk huis leek zijn eigen patroon te hebben; ze hebben meer dan 80 verschillende bakstenen gefotografeerd. Nederland heeft een grote baksteen-bouwtraditie, maar zulke traditionele versieringen van baksteen worden niet op deze schaal toegepast. Team Thursday vroeg zichzelf af hoe hun eigen huis eruit zou zien als ze zulke stenen konden ontwerpen. Nu zijn ze geen metselaars, maar zien letters ook als constructies. Met dit idee als uitgangspunt zijn ze begonnen met het bouwen van digitale letters uit de stenen, waarmee ze de letters en typografische composities construeren.

De tekst is geschreven door kunstenaar Michiel Huijben. Zijn schrijven, performances en installaties vertrekken vanuit, putten uit of grijpen in in gebouwde omgevingen om onuitgesproken verhalen te uiten.


← Vorige
Volgende →