De Monsterkamer

Dear Sky. Arthur Mebius

Fotograaf Arthur Mebius kwam naar De Monsterkamer om een bijzonder bandmateriaal te vinden voor zijn fotoboek Dear Sky. Het materiaal Corvon Shimmer heeft een iriserende werking, waardoor het er net even anders uitziet als je het boek onder een andere hoek bekijkt.

Arthur Mebius is zijn leven lang gefascineerd door vliegtuigen. Op zoek naar een nieuw foto-project ontdekte hij dat er in Noord Korea vliegtuigen uit de jaren 50, 60 en 70, nog steeds vliegen.

Air Koryo is de nationale luchtvaartmaatschappij van Noord-Korea. Internationale sancties en milieubeperkingen hebben het aantal internationale bestemmingen van deze maatschappij drastisch beperkt tot China en Vladivostok. De oude Antonov’s, Ilyushin’s en Tupolev’s vliegen nog zelden over de grens, en lijken daarom overbodig. Desalniettemin staan deze vliegtuigen en hun crew klaar voor vertrek. De binnenlandse vluchten die af en toe plaatsvinden zijn daarom des te belangrijk voor de piloten en stewardessen om te oefenen en hun kennis en vaardigheden op peil te houden.

Het beeldverhaal is verrijkt met op historische gebeurtenissen gebaseerde fictieve anekdotes, archiefmateriaal, en technische informatie over de huidige Noord-Koreaanse vloot.


← Vorige
Volgende →