De Monsterkamer

Richard Prince: Cowboy. COMA Amsterdam / New York

Ontwerpers Cornelia Blatter en Marcel Hermans van COMA Amsterdam / New York kwamen naar De Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Richard Prince: Cowboy.

De kans om dit boek over de aan “Cowboy” gerelateerd werken van Richard Prince vorm te geven was een droom. Deze definitieve collectie is een diepgaande studie van dit terugkerende motief in zijn oeuvre van de laatste vier decennia. 700 schilderijen, foto’s en werken op papier, evenals literaire teksten, songteksten en filmscripts. Het was een uitdaging om de uiteenlopende hoeveelheid materiaal op overzichtelijke wijze te organiseren en te rangschikken. De kunst werd gescheiden van aanverwante materie door deze royaal en bevrijd van bijschriften te presenteren. De relikwieën en fragmenten daarentegen zijn geplaatst in een krantenstramien met kolommen gevuld met literaire fragmenten, songteksten, delen van scripts van iconische Westerns, album covers, illustraties en film stills.

Het ontwerp besteedt speciale aandacht aan Prince’s studiofoto’s van verzameld Western ephemera die worden gepresenteerd naast grote vluchtige citaten. Zijn laatste serie foto’s wordt gepresenteerd als “poortwachters” op afwijkend glanzend papier. Deze tactiele paperback heeft het gevoel van een stoffig zadel, een beeld dat is opgeraapt van de droge zandgrond. De titel verschijnt niet op de omslag maar herhaalt zich tweemaal op de vier zijkanten van het boekblok.

De Monsterkamer Richard Prince COMA spread De Monsterkamer Richard Prince COMA spread De Monsterkamer Richard Prince COMA spread De Monsterkamer Richard Prince COMA spread De Monsterkamer Richard Prince COMA spread De Monsterkamer Richard Prince COMA spread

De Monsterkamer Richard Prince COMA spread


← Vorige
Volgende →