De Monsterkamer

Karola Jansen: Un Natural Species. Studio Suze Swarte

Omslag van het boek Karola Jansen: Un Natural Species. Studio Suze Swarte

Fotograaf Karola Jansen kwam naar de Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Un Natural Species.

In het boek Un Natural Species laat fotograaf Karola Jansen zien hoe plastic, een kunstmatig product dat door mensen is gemaakt, zich versmelt met de natuur en deel uitmaakt van ons leven. Plastic als geïntegreerd in ons leven. Een combinatie van versmelting en integratie is op de foto’s te zien. Het boek Un Natural Species gaat niet over het gevaar van plastic en de milieuproblematiek. Jansen wil juist dat er met verwondering wordt gekeken naar deze synthetische stof. Met haar boek laat zij het paradoxale van plastic zien. De tegenstelling tussen mooi en lelijk, nuttig en vervuilend, tastbaar en ongrijpbaar. Plastic spreekt en vertelt een eigen verhaal.

Waar je ook kijkt of bent, de confrontatie met plastic is overal. Hoelang zal het nog duren voordat plastic een plek in de natuur heeft veroverd? En dat je plastic zwammen tegenkomt, plastic species in diverse vormen en gedaanten?

Omslag van het boek Karola Jansen: Un Natural Species. Studio Suze Swarte

Spread uit het boek Karola Jansen: Un Natural Species. Studio Suze Swarte

Spread uit het boek Karola Jansen: Un Natural Species. Studio Suze Swarte Spread uit het boek Karola Jansen: Un Natural Species. Studio Suze Swarte Spread uit het boek Karola Jansen: Un Natural Species. Studio Suze Swarte

Omslag uitgevouwen Karola Jansen: Un Natural Species. Studio Suze Swarte


← Vorige
Volgende →