De Monsterkamer

De avonturen van Piepmuis. Niki Mens

Ontwerper Niki Mens kwam naar De Monsterkamer om papier te vinden voor het prentenboek Piepmuis op bezoek bij Anna de koe. Bedenkster en schrijfster van het prentenboek, Tiara Portier, had specifieke eisen. Het moest een zo milieuvriendelijk mogelijk prentenboek worden. De prentenboeken van ‘De avonturen van Piepmuis’ zijn er niet voor niks een met een missie.

Piepmuis is een lief, stoer muisje. Samen met zijn familie woont hij op de boerderij van Cor en Annie. Samen met zijn dierenvrienden beleeft hij in elk boek een nieuw avontuur dat te maken heeft met dierenwelzijn, natuur en/of milieu. Realistisch, kindvriendelijk, praktisch en educatief. Het thema van het eerste boek ‘Piepmuis op bezoek bij Anna de koe’ is melk.

Anna de koe is drachtig en Piepmuis gaat bij haar op bezoek. Zou het kalfje al geboren zijn? Als Piepmuis bij Anna aankomt, is zij heel verdrietig. Haar kalfje is weg. Piepmuis doet er alles aan om Anna weer blij te maken. Hoe loopt het af met Anna de koe en haar kalfje Herman? En hoe kan jij helpen?


← Vorige
Volgende →