De Monsterkamer

CUBE. KAAN Architecten

Alice Colombo van KAAN Architecten kwam naar De Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek CUBE. Ter gelegenheid van de voltooing van CUBE, het onderwijs- en zelfstudiecentrum aan de Universiteit van Tilburg, heeft KAAN Architecten een boek gepubliceerd waarin het ontwerp wordt gepresenteerd.

CUBE, genesteld in het groen van de universiteitscampus, bedient alle faculteiten en wordt constant gebruikt door studenten en docenten die elke dag de ruimte doorkruisen. Binnen ontvouwt de benedenverdieping zich als een reeks van openbare ruimten – open studiegebieden, lounges, flexplekken en een restaurant. Een overvloed aan daglicht en weidse zichtlijnen door het gebouw laten de structuur en de omgeving naadloos in elkaar overvloeien.

Het boek – uitgegeven in zowel Engels als Nederlands – geeft de vitaliteit van een universitair centrum weer door het gebruik van een zeer energieke kleur voor zowel de cover als de diagrammen in het binnenwerk, terwijl de rest van het grafisch ontwerp de elegantie en robuustheid van het CUBE-gebouw oproept.


← Vorige
Volgende →