De Monsterkamer

Boom. Jet Nijkamp

Beeldend kunstenaar Jet Nijkamp vond bij De Monsterkamer papier voor het omslag van haar nieuwe boek B O O M: Colorplan Vellum White. Dat paste precies bij de strekking van het boek vanwege de huidachtige kleur en aanraakbare structuur.

In het boek B O O M benadert beeldend kunstenaar Jet Nijkamp in houtskool- en pasteltekeningen de verhouding tussen bomen en mensen vanuit vijf invalshoeken: Sommige bomen lijken op karkassen op en verwijzen dan naar de vergankelijkheid. Soms lijken ze op levende mensen en verklaren zo oude mythen over mensen die in bomen veranderen. Bomen staan voor vitaliteit, wanneer ze na het omvallen doorgroeien. Boombasten vormen een archief van namen en verlangens die mensen erin kerven. Bomen laten je tenslotte mijmeren over het leven.

Het boek bevat bijdragen van vier dichters met een verschillende achtergrond: Antoine de Kom (NL/Suriname), Co Woudsma (Weesp), Nafiss Nia (Iran) en Sanja Percela (Kroatië). Het boek is uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling B O O M in Kasteel Groeneveld in Baarn in de zomer van 2018.


← Vorige
Volgende →