De Monsterkamer

Augustin Rebetez: Le coeur entre les dents. Dimitri Jeannottat

Dimitri Jeannottat kwamen naar de Monsterkamer om een covermateriaal uit te zoeken voor Augustin Rebetez: Le coeur entre les dents (Manifeste primitif).

Deze 384 pagina’s tellende monografie toont het werk van de Zwitserse kunstenaar Augustin Rebetez (1986), die afwisselt werkt met fotografie, schilder-, beeldhouw-, dicht- en videokunst. In juni 2019 won hij de Alfred Latour-prijs, die het mogelijk maakte om dit boek tot stand te laten komen. Zijn werk refereert naar oude riten, vergeten voorwerpen en biedt een genadeloze, maar tedere wereld. Zowel rauw als poëtisch, gewelddadig en delicaat. Het boek is indrukwekkend en zwaar, als een encyclopedie. Het combineert klassieke elementen (halflinnen omslag, goudfolie voor de titel), met andere meer eigentijdse elementen, zoals de illustratie die op de zijkant van het boekblok is gedrukt, alsof de foto van de voorkant doorloopt. Ook is de publicatie zorgvuldig en met een hoge inktdichtheid gedrukt, wat resulteert in sterke afbeeldingen met diepe, donkere tinten.

Het nawoord bevat een reeks teksten van Antoine Volodine, die functioneren als een antwoord op het beeldend werk van Augustin Rebetez.

 

Voor meer drukvoorbeelden op dit papier, klik hier


← Vorige
Volgende →