De Monsterkamer

Angie Keefer: Second Thoughts. Kunstverein

De omslag van het boek Angie Keefer: Second Thoughts. Kunstverein.

Kunstverein kwam naar De Monsterkamer om papier uit te zoeken voor het boek Second Thoughts: Selected Writings.

Second Thoughts: Selected Writings is een epische paperback waarin tien jaar aan essays van Angie Keefer worden gebundeld. Het boek werd ontworpen door Scott Ponik en mede uitgegeven door Plug In ICA. Het volgt de eerdere publicatie van Kunstverein, Paper Exhibition: Selected Writings van Raimundas Malašauskas, als de tweede in een reeks boeken met het werk van een buitengewone auteur wiens schrijven nog nooit eerder is verzameld in één toegewijd object. Deze verzameling van essays omvat meerdere onderzoeksdisciplines, waaronder Angie Keefer’s eigen biografie en loopt parallel aan haar artistieke praktijk. Alle teksten zijn eerder in opdracht gemaakt en gepubliceerd, maar velen zijn voor dit boek herschreven. Keefer brengt op behendige wijze technologisch onderzoek samen met artistieke productie en de alledaagse menselijke ervaring.

Angie Keefer is een kunstenaar en schrijver die op het platteland van New York woont. Ze studeerde sculptuur aan Yale University. Als kunstenaar, schrijver, docent en uitgever produceert ze objecten, beelden, teksten, lezingen, performances en publieke programma’s, vaak in samenwerking met andere kunstenaars en instellingen. De laatste tijd brengt ze deskbezoeken aan de Werkplaats Typografie en leidt ze een seminar over kunstmatige intelligentie bij het Sandberg Instituut te Amsterdam.

Een spread uit het boek Angie Keefer: Second Thoughts. Door Kunstverein. Een spread uit het boek Angie Keefer: Second Thoughts. Door Kunstverein. Een spread uit het boek Angie Keefer: Second Thoughts. Door Kunstverein.

Een spread uit het boek Angie Keefer: Second Thoughts. Door Kunstverein. Close up van de blindpreek op de achterkant van het boek Angie Keefer: Second Thoughts. Door Kunstverein. Close up van de blindpreek op de achterkant van het boek Angie Keefer: Second Thoughts. Door Kunstverein.


← Vorige
Volgende →