De Monsterkamer

A box of roses, a tree and a plastic chair. Karlijn van Diepen, Studio Suze Swarte

Fotograaf Karlijn van Diepen en ontwerper Suze Swarte kwamen naar De Monsterkamer om papier te vinden voor haar nieuwe boek. A box of roses, a tree and a plastic chair is het verhaal van een gebied, een onderzoek naar een wijk en haar bewoners.

Een zelf bedachte regel voor het project is dat Karlijn alleen binnen de door haar gestelde lijnen mag fotograferen. Het onderzoek, de expeditie zou overal ter wereld kunnen zijn maar is voor het boek A box of roses, a tree and a plastic chair bij Karlijn om de hoek. Doordat zij er voor heeft gekozen zich niet buiten de bedachte grenzen te begeven wordt ze gedwongen scherp te zijn en al haar zintuigen aan te spreken om zo haar eigen invulling te geven.

Karlijn van Diepen over haar boek: ‘Al struinend word ik meegevoerd door blikken, vluchtige ontmoetingen, aangetrokken door donkere tunneltjes. Om elke hoek een nieuw avontuur in een niet vertrouwde wereld. Altijd is er een vermoeden van een verhaal.

Deze omgeving is niet helemaal bebouwd, niet iedere centimeter is bezet en het geheel komt op mij over als een  oningevulde ruimte, hierdoor borrelen er allerlei herinneringen op aan eerdere belevenissen en avonturen.

 Op deze plek is ‘elders’ een begrip van alle dag, overal zie je daar sporen van. Ik weet ook hoe het is om van elders te komen en herken de weemoed en heimwee wat dit met zich mee brengt. Dit verbeeld ik met mijn foto’s.’


← Vorige
Volgende →