De Monsterkamer

Papierwaaier Creanza van Son (digitaal papier)

papierwaaier met soorten van Creanza van Son

Creanza van Son begeeft zich in de wereld van het digitaal verwerken van informatie op cross-mediale middelen. Binnen deze wereld komt Creanza van Son veelvuldig in aanraking met de eisen en wensen van hun opdrachtgevers, daar waar het gaat om het gebruik van verschillende papiersoorten. Of het nu gaat om het verwerken van grootformaat banieren op Cutulon (textiel look en feel), dan wel het drukken van gepersonaliseerde kaarten op een- of tweezijdig gestreken sulfaatkarton; het stelt allebei bijzondere eisen aan de drukverwerkingstechnieken die met het digitale drukprocedé gepaard gaan.

Binnen Creanza van Son maken ze, mede door hun jarenlange expertise op dit vlak, louter gebruik van door hun leveranciers gecertificeerde papiersoorten. Dit is belangrijk aangezien het bij de persen die zij hanteren ( HP Indigo 5500 en Seikon 5000) voor de toner danwel inkthechting belangrijk is dat ze de juiste papiersoort hanteren. Gebeurt dit niet, dan is vlekken of onthechting van het gedrukte gebied het gevolg. Iedere papiersoort is in principe te vermaken tot een digitale printsoort door een zogenaamde Sapphire behandeling. Deze behandeling draagt zorg voor goede hechting op ongestreken papiersoorten.

Creanza van Son is in staat om in eigen huis papiersoorten te bedrukken van 90 gr/m2 tot 350 gr/m2. Een lager gewicht is mogelijk, maar dat vinden zij afbreuk doen aan de kwaliteitsperceptie; een hoger gewicht wordt door hun persen niet verwerkt i.v.m. mogelijk vastlopen van de machines. Tevens is het mogelijk om kunststof foliën te bedrukken, hetgeen weer een hele andere dimensie aan het drukken geeft. Speciale soorten die zij gebruiken zijn o.a. Revive recycled met een krantachtige uitstraling , Conqueror Verge, Sirio Pearl, Tinteretto Gesso tot aan verschillende Gmund stijlen. In totaal bieden zij hun klanten de keuze uit ruim 50 papiersoorten, waarvan het merendeel  op voorraad is, danwel direct afroepbaar. Mochten er speciale wensen zijn op papiergebied, dan kunnen zij dit altijd met u bekijken om gezamenlijk tot de beste keuze te komen.

De Monsterkamer heeft de papierwaaier in haar collectie.