De Monsterkamer

Papiernieuws #Extra (4)

In deze nieuwsbrief:

FOPMAWIER boekbinderij verzorgt ontmoeting in boekvorm
Nieuw bij LECTA: 100% gerecycleerd en duurzaam Recytal Matt-papier
DRUKKERIJ DOUMA, de drukker die met je meedenkt
GRAFISCHE GROEP MATTHYS drukt kaarten van De Monsterkamer-volgers
COLOUR & BOOKS en boekdruk!
Fusie POINT TO PAPER en YART FACTORY

FOPMAWIER boekbinderij verzorgt ontmoeting in boekvorm

Door creatief om te gaan met het (hand)boekbinden komt FOPMAWIER tot bijzondere technische oplossingen. Ze begeleiden bij de materiaalkeuze en waar nodig bij het drukproces of zelfs het hele project. En regelmatig staat de kunstenaar zelf aan tafel om mee te werken aan zijn/haar eigen boek!

Kunstenaar Bruno van den Elshout had de wens om een boek te maken dat uitnodigt tot wezenlijke ontmoeting. Een boek met 144 gezichten op ware grootte afgebeeld, zodat je ze één voor één op ooghoogte kunt ontmoeten. Samen met grafisch ontwerper Sybren Kuiper kwam hij bij FOPMAWIER tot deze bijzondere staande boekvorm.

Voor zijn project “Whatever the Weather”, wandelde Bruno 144 dagen langs het strand, met 144 verschillende mensen, die zichzelf aan het eind van de dag portretteerden. Het eerste exemplaar van het boek is tot eind november 2020 te bezichtigen in kunstzaal de Bron in Den Haag, in zijn expositie “New Horizons”. Dit boek zal in eerste instantie worden gemaakt in een oplage van 432 exemplaren.

Meer informatie


Nieuw bij LECTA: 100% gerecycleerd en duurzaam Recytal Matt-papier

Met het nieuwe Recytal Matt-gamma van LECTA maak je een natuurlijke en duurzame keuze voor al je prints en afwerkingen. Dit kwalitatieve, tweezijdig gestreken papier in een zacht witte tint bestaat immers voor 100% uit gerecyclede vezels. Dat betekent dat je met je keuze bijdraagt aan de circulaire economie én de afvalberg helpt beperken. Recytal Matt voldoet bovendien aan de vereisten van de meest strenge milieucertificaten, en is onder meer FSC® C011032 gecertificeerd.

Meer informatie


DRUKKERIJ DOUMA, de drukker die met je meedenkt

DRUKKERIJ DOUMA, makers van mooie dingen sinds 1902. Dat is al een poosje. Kun je nagaan hoeveel moois ze al gemaakt hebben. Dingen die ze in de loop van de decennia zelf ‘gewoon’ zijn gaan vinden, maar ook projecten waarvan ze bij de aanvraag dachten ‘Hoe gaan we dit voor elkaar krijgen?’. Maar Drukkerij Douma vogelt het uit en krijgt het altijd voor elkaar.

Bij DRUKKERIJ DOUMA werken ze graag nauw samen met ontwerpbureaus, het liefst al vroeg in het ontwerpproces. Er wordt geknipt en geplakt, er worden tests gedraaid en samples gestuurd. Door de wensen van de klant te kennen en te mogen adviseren op het gebied van druktechnieken en papiersoorten wordt het optimale resultaat bereikt. Dus heb je een bijzonder, ingewikkeld of uitdagend idee, het team van Douma gaat graag met je aan de slag.

Meer informatie


GRAFISCHE GROEP MATTHYS drukt alle blinkende kaarten van De Monsterkamer-volgers samen

2021 dient zich aan. We kijken uit naar dat nieuwe jaar vol gezonde vooruitzichten.

Met een mooie grafische creatie – jouw eigen vormgegeven wenskaart – heb je alvast de kans om je relaties te verrassen. Op veilige afstand maar toch in het hart. In je eigen stijl, met je persoonlijke verhaal.

GRAFISCHE GROEP MATTHYS biedt aan alle ontwerpen te verzamelen en samen te drukken. Handig en voordelig. Vanaf 50 stuks en meer. Op een tweezijdig sulfaatkarton, met beide zijden full colordruk en natuurlijk één zijde met hun bijzondere koudfoliedruk en een all over zachte matte dispersielak.

Wil je meedoen? Dan krijg je met de vermelding “Monsterkamer2021” bij je bestelling 10% korting.

Ter inspiratie heeft Grafische Groep Matthys ook nog een heel handig filmpje: Creatief met koudfoliedruk.

Meer informatie


COLOUR & BOOKS en boekdruk!

Eén van Sebastiaan Hanekroot’s (lithograaf van COLOUR & BOOKS) meest opvallende projecten is het boek Jane (Rizzoli International Publications, New York) dat hij in opdracht van de New Yorkse fotograaf Theo Wenner maakte in samenwerking met vormgever Geoff Han.

“Het bijzondere voor mij zat er in dat een deel van het boek in 4-kleuren hoogdruk en een ander deel in 4-kleuren offset + een extra zwart gedrukt zijn. Aangezien klant en vormgever in New York wonen, werd mij gevraagd verantwoordelijkheid voor de hele productie te nemen.

Ik heb mijn hart kunnen ophalen aan het herontdekken van het boekdrukkersvak en het experimenteren met een 5e drukgang in offset. Samen met Die Keure, boekdrukker Jozias (foto) en binderij Brepols hebben we een bijzonder object gemaakt waarin verleden en heden van het grafisch vak in prachtige symbiose samenkomen.”

Meer informatie


Fusie POINT TO PAPER en YART FACTORY

Laserstans-specialist POINT TO PAPER uit Waalwijk is gefuseerd met YART FACTORY.

POINT TO PAPER groeide in tien jaar uit tot een gevestigde speler op het gebied van laserstansen van papier en karton. Onlangs is het volledig geïntegreerd in YART FACTORY. Door deze fusie krijgen de relaties van POINT TO PAPER toegang tot de brede productiefaciliteiten, zoals lasersnijden en CNC frezen.

YART FACTORY is een productiebedrijf dat met behulp van moderne laser-, stans- en CNC-freestechnieken ideeën van klanten omzet in tastbare en onderscheidende producten en diensten. Naast maatwerk producties, produceert YART FACTORY diverse consumentenproducten voor private labels en voor de eigen merken Dutch Doobadoo, Pronty Crafts en By WOOM.

Meer informatie