De Monsterkamer

Papiernieuws #Extra (3)

In deze nieuwsbrief:

Creëer bijzondere optische effecten met Wifac’s SURBALIN
TUIJTEL en BNO kiezen voor elkaar
WE ARE THE COLLECTION, gelithografeerd door Marc Gijzen
Dit is PLATFORM P, bureau voor printmanagement
Subtiel anders: Integraal gebonden boeken van BINDERIJ VAN WIJK
LIBERTAS PASCAL, de duurzame drukker in Utrecht: sociaal, lokaal en creatief

Creëer bijzondere optische effecten met Wifac’s SURBALIN

SURBALIN is het toonaangevende merk voor door en door geverfd coating- en bekledingsmateriaal zonder witte snijkanten. En het is verkrijgbaar bij Wifac!

Het papier valt op door zijn edele matte oppervlak en bijzonder rijke kleuren. SURBALIN is verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren en in 13 verschillende oppervlakken. Door de verschillende oppervlakkige reliëfafwerkingen ontstaan verschillende optische effecten. Gegroefd en geribbeld, geblokt en gestructureerd of glans- en pareleffecten zijn slechts enkele voorbeelden van de productvariëteiten van dit materiaal. Ontwerpers en producenten hebben met SURBALIN dus nagenoeg onuitputtelijke ontwerpmogelijkheden.

Ook de goede drukeigenschappen en de eenvoudige verwerkbaarheid van SURBALIN worden door gebruikers erg gewaardeerd.

Het totale assortiment afwerksupplies heeft Wifac gebundeld in een dikke brochure, die digitaal is in te zien of in gedrukte vorm aangevraagd kan worden.

Meer informatie


TUIJTEL en BNO kiezen voor elkaar

TUIJTEL meldt met trots dat zij partner is geworden van de BNO. De Beroepsvereniging van Nederlandse Ontwerpers en TUIJTEL trekken vanaf nu samen op als het gaat om grafische vormgeving, lithografie en vergaande kennis van papier. Het eerste nieuwe Dutch designers Magazine viel onlangs bij alle leden van de BNO op de mat.

Samen met hoofdredacteur Freek Kroesbergen en zijn team en Studio de Ronners kwam de eerste productie tot stand. Omdat TUIJTEL fier is op deze samenwerking biedt zij BNO leden en grafisch ontwerpers gratis kleurmanagement aan bij een eerste productie.

Meer informatie


WE ARE THE COLLECTION, gelithografeerd door Marc Gijzen

WE ARE THE COLLECTION is het net uitgekomen jubileum magazine van de AkzoNobel Art Foundation.

Marc Gijzen heeft de lithografie verzorgd van deze imposante kunstcatalogus, en werkte hiervoor samen met vormgevers Kummer & Herrman en NPN Drukkers. 428 pagina’s, 5 papiersoorten, fc, zilver en 6 extra pms kleuren, op coldfoil (Grafische Groep Matthys), preeg, folieduk, en prachtig bindwerk (Patist) met op elk katern een eigen rugtekst!

Gebruikt papier in deze publicatie:
135 g/m2 Magno Volume (Igepa)
100 g/m2 Maxi Gloss (Igepa)
100 g/m2 Maxi Satin (Igepa)
70 g/m2 Holmen TRND (Igepa)
350 g/m2 Multi Design Rough (Papyrus)

Deze staalkaart van lithografie is binnenkort ook te bewonderen in De Monsterkamer. En wil je meer weten over de meerwaarde van lithografie voor jouw publicaties, neem dan contact op met Marc Gijzen beeldbewerking en digitale lithografie.

Meer informatie


Dit is PLATFORM P, bureau voor printmanagement

Dit is PLATFORM P. We horen je denken, wat kan mij dat schelen? Niets. Tenzij je drukwerk nodig hebt. En je graag per opdracht wilt kunnen aangeven waar je belang ligt: bij de prijs, de kwaliteit, de levertijd?

Dan is het handig te weten wat PLATFORM P voor jou kan doen. Want zij kennen de laatste stand van de techniek en overzien het totale aanbod van mogelijkheden, zonder dat ze aan een bepaalde leverancier, techniek of land van inkoop vastzitten.

Dus schets je voorwaarden en PLATFORM P zorgt dat je krijgt wat je hebben wilt. En wat je ook kiest, de totale ontzorging krijg je er standaard bij. Altijd.

Inspiratie tref je op hun website, maar ze inspireren je ook graag persoonlijk. Neem contact met ze op en laat je verrassen door hun werkwijze.

Meer informatie


Subtiel anders: Integraal gebonden boeken van BINDERIJ VAN WIJK

Naast hard gebonden boeken is BINDERIJ VAN WIJK specialist in integraal gebonden boeken.

Het boekblok wordt daarbij in een omslag verwerkt dat uit één stuk sulfaatkarton gemaakt is, zonder grijskarton. Hierdoor ontstaat een soepel boek met de uitstraling van een hardcover.

Het omslag kan op diverse manieren veredeld worden. U kunt het omslag buiten gelamineerd, ook voorzien van UV lak of foliedruk aanleveren. Het boekblok kan desgewenst voorzien worden van een of meer leeslinten en van kapitaalband in de rug, wat het boek een luxe uitstraling geeft. Deze afwerking leent zich daarmee goed voor boeken die vaak gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld catalogi, kunstboeken en agenda’s.

Meer informatie


LIBERTAS PASCAL, de duurzame drukker in Utrecht: sociaal, lokaal en creatief

Waar ze bij LIBERTAS PASCAL blij van worden, is om samen met jou te sparren. Sparren over bijzondere papiersoorten zoals Bermgraspapier of  recycled papier. Als je ze vraagt de grenzen op te zoeken van wat kan.

Maak gebruik van hun kennis!

Betrek ze liefst vroeg bij je project. Dat kan je tijd en misschien wel ergernis besparen. Het bekwame team van LIBERTAS PASCAL toetst dan of jouw project technisch haalbaar is, past binnen je budget en te realiseren is binnen de beschikbare tijd. Daarnaast adviseren ze je over de meest duurzame oplossingen.

Ben je op zoek naar een bijzonder product waarmee je echt verschil maakt? Bezoek de drukkerij en laat je inspireren. Ze weten je zeker te verrassen!

Meer informatie