De Monsterkamer

Papiernieuws #Extra (2)

In deze nieuwsbrief:

Sneak preview van Brepols
#StayPositive #StayCreative @Lenoirschuring @Zwaan Printmedia
Het wordt niet meer hetzelfde bij NPN Drukkers!
Setalux, Setalux Digital en DigiFly bij Jansen-Wijsmuller & Beuns
Magic Chic: nieuw omslagmateriaal van de makers van Brillianta
Jubels zorgt voor kleur

Sneak preview van Brepols

 

Brepols will (un)cover it… (again)
To be continued…

 

Partners in crime:
Grafische Groep MatthysMoeskops Grafisch + Cantobox®,
Antalis + Arctic PaperA-kwadraatBoekbinderij Brepols

Meer informatie


Magic Chic: nieuw omslagmateriaal van de makers van Brillianta

In deze sombere tijden kunnen we allemaal wel een beetje sprankeling gebruiken! Een sprankeling die subtiel, maar toch duidelijk schittert en die je makkelijk met anderen kunt delen door deze te gebruiken voor je boeken, notebooks, luxe verpakkingen, scrapbooks of andere creatieve uitingen.

Magic Chic is een geweven textiel omslagmateriaal dat een rijke en verfijnde look creëert dankzij het subtiele ton-sur-ton gebruik van glitters. Het is een nieuwe kwaliteit in de uitgebreide collectie boekbinderslinnen van VAN HEEK TEXTILES. Een collectie die bestaat uit toonaangevende omslagmaterialen zoals Brillianta, Dubletta, Natuurlinnen, Fancy Linen en meer.

Alle materialen worden ontwikkeld en geproduceerd bij VAN HEEK TEXTILES in Nederland, een bedrijf met een historische achtergrond van meer dan 160 jaar en eigen productie in Losser.

Hou de Instagram pagina van VAN HEEK TEXTILES (@vanheektextiles) in de gaten; binnenkort verloten ze 5 pakketten met Magic Chic!

Meer informatie


Het wordt niet meer hetzelfde bij NPN Drukkers!

In veel opzichten zal de wereld er straks anders uitzien. Ook bij NPN DRUKKERS staat er een grote verandering op stapel. Spoedig wordt hun nieuwe 5 kleuren Komori Lithrone G40 LED-UV pers op 72 x 103 formaat opgebouwd.

NPN DRUKKERS heeft gekozen voor deze pers omdat zowel de nationale als internationale vraag toeneemt naar hogere kleurkracht/groter kleurbereik op ongestreken papier.  Een bijkomend voordeel is dat het drukwerk direct droog uit de machine komt.

In combinatie met hun eigen lithograaf is NPN DRUKKERS in staat om weer een extra stap te maken in kwaliteit. En daar gaat het hen om. Je onderscheiden met subliem drukwerk.

Meer informatie


#StayPositive #StayCreative
@Lenoirschuring @Zwaan Printmedia

De afgelopen periode hebben Lenoirschuring en Zwaan Printmedia zich op diverse fronten ontwikkeld. Zo is er nu de mogelijkheid om voor exceptionele opdrachten litho’s te drukken in Sublima 340. Deze zeer fijne rasterlineatuur geeft nog meer detaillering in het drukbeeld.

Tot hun grote vreugde kregen zij veel inzendingen en positieve reacties op de kaartenactie #staypositive #staycreative.

Ondertussen blijft ook de afdeling ‘druk-op-snee’ populair. Geweldig om te zien dat meer klanten de drukkerij weten te vinden voor het drukken van kleuren, patronen en afbeeldingen op de zijkanten van boeken.

Bij alles wat zij doen staan duurzaamheid en het milieu hoog in het vaandel. Wil je meer weten, vraag het ze – of nog beter – ga langs op de drukkerij! Mail of bel (020 545 69 62) voor een afspraak.

Meer informatie


Setalux, Setalux Digital en DigiFly bij Jansen – Wijsmuller & Beuns

Setalux Digital (100% viscose), van Manifattura del Seveso; is een digitaal te bedrukken linnen, gecertificeerd voor HP-Indigo 12000-serie. Met een maximale score voor inkthechting, maakt Setalux Digital een ‘perfecte kleurendruk’ gecombineerd met een ‘kleine oplage’ (boekbanden, verpakkingen, etc.) mogelijk.

Testen door drukkerijen wijzen uit dat Setalux ook in offset perfect te bedrukken is. Door de goede stabiliteit en vlakliggendheid is kleurregistratie een vanzelfsprekendheid. De goede opaciteit draagt bij aan een maximaal kleurbereik.

Setalux en Setalux Digital zijn verkrijgbaar in rollen (50 meter x 140 cm); Digital ook in vellen 530 x 700 mm breedlopend, per pak van 25 of 100 vel.

Recentelijk werd ook DigiFly; een canvas van 100% katoen geïntroduceerd. Eveneens HP-Indigo-gecertificeerd; verkrijgbaar in vellen 530 x 750 mm.

Meer informatie


Jubels zorgt voor kleur

Wat als blauw nog blauwer kan? Of zwart nog zwarter, of groen nog groener? Dat zijn zaken waar ze zich bij JUBELS druk om maken; jouw werk meer kleur of contrast geven. Ze sluiten geen compromis. Vandaar dat JUBELS koos voor de beste digitale oplossing: Xerox Iridesse (zes kleuren in één drukgang) en iGen5 (vijf kleuren in één drukgang) voor het grootste kleurbereik, zodat het er op papier uitziet zoals jij dat bedoelde.

Ga voor goud; letterlijk en figuurlijk. Ook digitaal goud, zilver, transparant of wit. Het kan allemaal bij JUBELS.

Uitproberen?…  ontdek meer kleur, kom maar op! Bij JUBELS laten ze je graag zien wat er mogelijk is.

Meer informatie