De Monsterkamer

Papiernieuws #9

In deze nieuwsbrief:
– Antalis: elk notitieboekje een uniek exemplaar
– Nieuw bij Igepa: Melo en Holmen Trend
– Color Copy: Doing a great job
– Gekozen uit meer dan 30.000 inzendingen: Colorplan Marrs Green
– Nieuw bij Winter&Company: Envira 100% PCW
– Formula, verkrijgbaar bij Papier Union

Antalis: elk notitieboekje een uniek exemplaar!

Het tweede boekje in de serie notebooks van Antalis kwam ter sprake bij Haller Brun. Sonja en Pascal houden van papier en van boeken maken! Zij waren meteen enthousiast en bedachten een bijzonder concept. Voor het #02 noteboekje is Curious Translucents Clear op drie manieren gevouwen en gescand. Gedrukt met dekwit in offset bij Zwaan Printmedia.

De papiersoorten voor het #02 noteboekje zijn:
Curious Matter Adrian Blue 135 g/m2
Pop’Set Cloud 80 g/m2 en
Curious Translucents Clear 82 g/m2
allemaal uit de Arjowiggins Creative Paper collectie.

Just ask Jet van der Grient voor een papier update of sample aanvraag. Je krijgt bij een bezoek voor een papier update natuurlijk zo’n mooi notitieboekje.

Meer informatie


NIEUW bij Igepa: Melo en Holmen Trend

MELO
366 Nederlandse grafisch ontwerpers, kalligrafen, letterontwerpers en illustratoren werkten afgelopen tijd samen aan Het Kalenderboek in opdracht van Stichting Print. Vormgegeven door Melle Hammer en gedrukt op 60 grams Melo. Dundruk papier met een aangename zachte touch, zeer hoge opaciteit en een glad oppervlak. Dit papier is houtvrij en heeft een mooie natuurwitte tint. Het voelt zacht en soepel aan. Melo is verkrijgbaar in 60 g/m2 op formaat 72×102 cm LL.

Ook nieuw in het assortiment:

HOLMEN TREND
Holmen Trend is een houthoudende papiersoort die mag verkleuren. Het doet je verlangen naar de goede oude tijd. Zijn robuuste gevoel geeft karakter aan tekst en afbeelding. De grauwe tint, hoge opdikking (2.0), het lage gramgewicht en zijn pure eenvoud geven drukwerk een uitzonderlijke eerste indruk. Nu verkrijgbaar bij Igepa in 70 g/m2 op formaat 65 x 92 cm BL en 72 x 102 cm BL.

Meer informatie


Color Copy: Doing a great job

Goed nieuws:
Mondi heeft hét perfecte digitale printpapier nog verder verbeterd! COLOR COPY komt namelijk nu in een nieuw verpakkingsdesign met een frisse, moderne look en in een sterkere en robuustere wikkel die de topkwaliteit van COLOR COPY nog beter beschermt. Met de nieuwe, easy-open-strip maak je de verpakking zo open. Je printer of kopieerapparaat is in no-time weer bijgevuld.

Tip: Mondi geeft een aantal Color Copy notebooks cadeau, als je geïnteresseerd bent vraag dan hieronder je persoonlijke notebook aan.

Meer informatie


Gekozen uit meerdan 30.000 inzendingen: Colorplan Marrs Green

Gedurende de eerste helft van dit jaar heeft Colorplan een onderzoek gedaan naar de favoriete kleur voor papier. Meer dan 30.000 deelnemers van over de hele wereld hebben daar aan meegedaan. De kleur die Annie Marrs uit Dundee, Schotland, heeft gekozen komt het dichts bij alle voorkeuren voor een groen/blauwe tint. Annie werd geïnspireerd door de tinten groen in haar omgeving.

Marrs Green is de 51ste kleur in het assortiment van Colorplan en wordt ondersteund door een nieuwe kleurenswatch. Marrs Green is leverbaar vanaf 135 tot en met 700 gram met een minimum van 1 vel. Vanaf 25 vel kunnen ook alle 25 persingen worden toegepast.

Meer informatie


NIEUW bij Winter&Company: Envira 100% PCW

 

ENVIRA 100% PCW is een helder wit papier en karton gemaakt van 100% gerecyclede post consumer vezels. Kan gemakkelijk bedrukt worden in alle gangbare druktechnieken. Het materiaal is goed te rillen en vouwen. Kan gegarandeerd digitaal bedrukt worden t/m 300 g/m2. Envira is gemaakt met 100% groene energie.

ENVIRA 100% PCW is uit voorraad leverbaar op 700 x 1000 mm in de gewichten 120, 220, 300, 450 en 620 g/m2.

Meer informatie


Zelfkopiërend, betrouwbaar, duurzaam. Formula, verkrijgbaar bij Papier Union

Het nieuwe assortiment zelfkopiërend papier bij Papier Union heet FORMULA. Het vervangt het Idem-assortiment dat niet langer beschikbaar is, omdat de Belgische producent Idempapers de productie heeft stopgezet vanwege insolventie.

FORMULA is een carbonless papier vervaardigd met de innovatieve Non-contact technologie. Het is ideaal voor alle soorten formulieren, nota’s, facturen en andere documenten waarvan er veel afgedrukt moeten worden. Het papier is PEFC en FSC® gecertificeerd en biedt uitstekende kopieeerkwaliteit, helderheid en precisie, superieure gladheid voor een betere drukprestatie en een uitstekende contactweerstand tijdens het afdrukken en verwerken.

FORMULA is technologisch bijna identiek aan het vorige product Idem en kan zonder aarzeling worden gebruikt, in combinatie of in plaats daarvan.

Meer informatie