De Monsterkamer

Papiernieuws #8

In deze nieuwsbrief:
– Natuurlijk gevoel, 25% leer: REMAKE, verkrijgbaar bij Papier Union
– Zwaan Printmedia brengt een handig Voelboekje uit
– Loop: premium recycled papier en karton uit de VS
– PAPER’S nieuwsbrief van TAKEO Co., Ltd.
– De nieuwe Gmund Leather collectie: papier met echte leer nerf
– Stone Paper liegt er niet om!

Natuurlijk gevoel, 25% leer, extra volumineus: Remake , verkrijgbaar bij Papier Union

Remake is het eerste upcyclingproduct uit de uitgebreide papierreeks van Papier Union, groothandel en dienstverlener voor de grafische industrie, gevestigd in Duitsland.

Remake is gemaakt van 25% leer resten en 30% oud papier – met 100% groene energie! Het upcycling proces tijdens de papierproductie is niet alleen goed voor het milieu – het geeft ook de bijzondere gevoel en natuurlijke uitstraling van Remake. Het assortiment is FSC®-gecertificeerd, 100% recyclebaar en composteerbaar. Het bijproduct leer is volledig van controleerbare Italiaanse afkomst.

Remake is geschikt voor alle gebruikelijke drukmethoden en afwerkingen en is verkrijgbaar in zes natuurlijk mooie kleuren en vijf gramsgewichten. Er zijn ook bijpassende enveloppen in twee formaten leverbaar.

Meer informatie


Zwaan Printmedia brengt een handig Voelboekje uit

Er zijn duizenden fantastisch mooie papiersoorten verkrijgbaar. De één nog fraaier of specialer dan de ander. In De Monsterkamer en in de papierkamer van Zwaan zijn alle collecties aanwezig om lekker in te struinen. Voor goed advies ben je bij ons op het juiste adres.

In dit Voelboekje hebben wij alle verkrijgbare gramgewichten van de vier meest gangbare papiersoorten opgenomen: Gloss mc, silk mc, hvo en sulfaatkarton. Je kunt hiermee zelf bepalen welk gramgewicht het beste voor je is. Voelt het lekker? Schijnt het niet teveel door? We helpen je graag verder.

Meer informatie


Loop: premium recycled papier en karton uit de VS

De serie Loop is gemaakt met papiermachines die op windenergie werken en is CO2 neutraal naar Europa gebracht. 11 kleuren van een offwhite tot en met diep zwart. Mooie natuurlijke tinten zoals Straw en Jute. 50-100% postconsumer waste en FSC gecertificeerd. Geschikt voor offset, zeefdruk, boekdruk, folie en pregen. Leverbaar vanaf 25 vel in 118, 298 en 600 g/m2.

Het vellum achtige oppervlak geeft Loop een luxe uitstraling en maakt de serie uitermate geschikt voor communicatie op niveau met aandacht voor het milieu. De kleur Straw heeft duidelijk zichtbare vezels in het papier zitten en heeft daarmee een uitstraling als kraft papier, maar dan zonder de nadelen van traditioneel kraft.

Meer informatie


PAPER’S nieuwsbrief van TAKEO Co., Ltd.

PAPER’S is een nieuwsbrief die drie keer per jaar uitkomt met als doel TAKEO met haar klanten te verbinden. In de nieuwsbrief worden informatie en updates gegeven over nieuwe producten, ontwerpen en culturen, TAKEO-tentoonstellingen, de TAKEO PAPER SHOW en MIHONCHO HONTEN (de showroom van Takeo). De nieuwsbrief is gedrukt op steeds een ander fijn papier van TAKEO.

PAPER’S verscheen tot nu toe in het Japans en werd alleen in Japan gedistribueerd. Maar nu, sinds nr. 52 van PAPER’s vorig jaar, is de Engelse versie eindelijk beschikbaar en we zijn vereerd om PAPER’S in het Engels aan je te presenteren. Het laatste nummer 54 is net uit en je kunt het gratis ophalen bij De Monsterkamer.

Meer informatie


De nieuwe Gmund Leather collectie: papier met echte leer nerf

Natuurlijkheid was de hoogste prioriteit voor de ontwikkeling van Gmund Leather. Het doel was een papier te creëren met de uitstraling en het gevoel van echt leer. Leer is een onweerstaanbaar aantrekkelijk, tijdloos en klassiek materiaal dankzij het unieke uiterlijk en het fantastische gevoel. Het vertalen van deze positieve eigenschappen naar een nieuwe papiersoort was zowel een uitdaging als een impuls voor de specialisten van Gmund.

Geïnspireerd door in de markt beschikbare leersoorten, hebben de experts van Gmund uitgebreid onderzoek gedaan en tests uitgevoerd. Dit papier is ideaal voor vele toepassingen. Het schept een onvergetelijke visuele en tactiele ervaring.

Gmund Leather kan stijlvol je product of merk versterken. Bijvoorbeeld in de mode, in interieur design of in de auto industrie.

Meer informatie


Stone Paper liegt er niet om!

Er is al een tijdje een beweging gaande die sommige van ons misschien ontgaat.

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een eerlijk materiaal waarvan de details ook duidelijk zijn. Geen mooie verhalen zonder onderbouwing maar een compleet verhaal.

Stone Paper is een waar verhaal dat door het onafhankelijke instituut KIWA is onderschreven met de uitgave van een certificaat hiervoor.

Gaia-Concept BV is geen papier leverancier maar de leverancier van een groter verhaal. Meer weten?

Meer informatie