De Monsterkamer

Papiernieuws #7

In deze nieuwsbrief:
– Munken Design – Is your paper personality crystal clear?
– Conqueror exclusief verkrijgbaar bij Antalis
– Nieuw monsterboek van Soporset Premium Offset & Pre-Print bij Igepa
– Winter&Company brengt nieuwe Corvon Senzo en Sharade collecties
– Gmund Heidi – natuurlijk en recycled
– Tony’s Chocolonely jaarFairslag op PaperWise milieuvriendelijk papier

Munken Design – Is your paper personality crystal clear?

De psycholoog Hermann Rorschach ontdekte begin jaren 1900 met zijn beroemde inktvlekkentest een aantal verborgen capaciteiten van onze hersenen.
Dit vond Arctic Paper een boeiend onderwerp en als papierliefhebbers lieten zij zich graag inspireren door het creatieve aspect van zijn werk.
Om je te helpen je papierpersoonlijkheid te ontdekken, ontwikkelden zij een kaartenset met illustraties gebaseerd op de originele Rorschach inktvlekken.

Nu is het jouw beurt om je verbeelding en zintuigen aan te spreken met de Munken Design Range! Maak gebruik van de verschillende tinten en oppervlakken van de Munken Design papiersoorten om je perfecte match te vinden.

Op de website van Arctic Paper kun je in het filmpje ‘Achter de schermen’ bekijken hoe de op Rorschach geïnspireerde illustraties werden gemaakt.

Meer informatie


Conqueror exclusief verkrijgbaar bij Antalis

Het volledige assortiment Arjowiggins Creative Papers is nu exclusief verkrijgbaar bij Antalis Benelux. Eén van de meest geliefde en klassieke afwerkingen van de Conqueror-familie is Conqueror Vergé. Samen met het warme Velijn (Wove) en de ultragladde CX22, voor goede weergave van fijne afbeeldingen, vormt het de kern van het Conqueror assortiment.

Conqueror bestaat al meer dan 125 jaar en wordt regelmatig vernieuwd door toevoeging van natuurlijke kleuren en afwerkingen. Ook met innovaties zoals papier op basis van bamboe of recyclede vezels, en met de prestigieuze Conqueror Connoisseur 100% katoen, blijft Conqueror de referentie op het gebied van huisstijlen en bijzondere uitgaven. Ook voor digitale toepassingen is een uitgebreide range beschikbaar.

Meer weten, of wil je samples ontvangen? Just ask Antalis.

Meer informatie


Het nieuwe monsterboek van Soporset Premium Offset & Pre-Print bij Igepa is uit!

Het assortiment van Soporset is het resultaat van investeringen in hoogwaardige technologie en een continue zoektocht naar innovatie. Met als resultaat tactiel papier en karton met een mooi oppervlak en egaal doorzicht. Soporset papier wordt uitsluitend van eucalyptus hout geproduceerd. Het uit eigen plantage afkomstige eucalyptus globulus hout geeft het product zijn unieke eigenschappen.

Het nieuwe monsterboek met bedrukte voorbeelden kun je op 23 mei a.s. bij Igepa in Tiel ophalen. Je ontvangt na de rondleiding door het bedrijf een goed gevulde goodiebag.

Aanmelden kan tot uiterlijk 17 mei.

Meer informatie


Winter&Company brengt nieuwe Corvon Senzo en Sharade collecties

Een eerste blik, een eerste aanraking – het is de eerste indruk die telt. Die trekt je aandacht naar de inhoud. Corvon Senzo doet dat voor uw verpakkingen, boekbanden, albums.

De nieuwe Corvon Senzo collectie is uitgebreid met 6 prachtige metaalkleuren. Metallics with  softtouch, understated elegance.

De nieuwe Sharade collectie omvat 8 metaalkleuren in de persingen Lino en Lustra. Met als extra de Astra lijn in wit parelmoer.

Natuurlijk allemaal uit voorraad.

Meer informatie


Gmund Heidi – natuurlijk en recycled

Gmund Heidi biedt eerste klas kwaliteit. Het is ruw, elementair en authentiek. Of het nu gaat om boekdruk, pregen, foliedruk, offset, zeefdruk of stansen: Gmund Heidi verbetert producten door z’n ambachtelijk karakter.

Used White, Faded Grey, Soft Kraft en Dull Black: deze namen werden treffend gekozen voor Heidi serie ontwikkeld in Gmund’s creatieve lab. Het ruwe oppervlak en de natuurlijke tinten onderscheiden Gmund Heidi. Elke vel is 100% recycled. Naast de mooie resultaten van Gmund Heidi in speciaal drukwerk, opent het papier ook een zachte nieuwe dimensie voor offsetdruk met een heel snelle droogtijd.

Gmund Heidi is verkrijgbaar in 330 g/m² en 530 g/m².  Het natuurlijke ruwe oppervlak van Gmund Heidi creëert een spannende ervaring als het materiaal gebruikt wordt voor een hangtag, omslag, visitekaartje, uitnodiging, wenskaart of verpakking.

Meer informatie


Tony’s Chocolonely jaarFairslag 2e jaar op PaperWise milieuvriendelijk papier

Sinds de oprichting van PaperWise in januari 2015 wordt het jaarFairslag van Tony’s gedrukt op PaperWise papier. Voor de editie 2014/2015 werd PaperWise Surface Sized White 110 g/m2 ingezet en voor de editie 2015/2016 PaperWise Surface Sized White 90 g/m2. Het resultaat is in beide gevallen naar volle tevredenheid.

Steeds meer bedrijven drukken hun boeken, jaarverslagen, brochures en leaflets op PaperWise. Wellicht de belangrijkste reden hiervoor is de nadrukkelijk keuze extra stappen te zetten op het gebied van milieu en sociaal ondernemen.

PaperWise is papier van landbouwafval, de stengels en bladeren die overblijven na de oogst. De milieu impact is 47% lager dan van FSC-papier gemaakt van houtvezels en 29% lager dan recycled papier.

Meer informatie