De Monsterkamer

Papiernieuws #6

In deze nieuwsbrief:
– Lessebo, geïnspireerd door de natuur
– PERGRAPHICA® op weg naar succes
– Puur en Echt – Gmund NO COLOR NO BLEACH
– Wat is jouw favoriete kleur? www.worldsfavouritecolour.com
– Op zoek naar 100% recycled, wit en 100% innovatief papier?
– Metapaper doet belangrijke investeringen in de Benelux-markt

Lessebo, geïnspireerd door de natuur

Lessebo Bruk. Een papierfabriek omgeven door bossen, rust en puurheid. Sinds 1693 wordt hier de traditie van de ambachtelijke productie van papier van generatie op generatie doorgegeven.

Igepa is trots op Lessebo Design, het fantastische veelzijdige papier met de uitzonderlijk mooie bladformatie (doorzicht). Lessebo toont aan dat creativiteit, kwaliteit en respect voor het milieu samengaan. Hout of pulp zijn voor 90% afkomstig uit de directe omgeving. Geen grondstoffen van over de hele wereld maar hout van lokale boeren, 50-80 km rondom de fabriek.

Lessebo voldoet aan alle criteria van het Nordic Swan label, is FSC en PEFC gecertificeerd, chloorvrij, zuurvrij en CO2 neutraal. Bovendien is het verouderingsbestendig volgens ISO 9706 en heeft Lessebo een ISEGA certificaat voor het in contact komen met levensmiddelen.

Vier tinten, twee oppervakken, één kwaliteit: Lessebo. Overtuig uzelf van de hoogwaardige kwaliteit Lessebo.

Vraag hier meer informatie aan


PERGRAPHICA® op weg naar succes

PERGRAPHICA® is het ongestreken premium designpapier van Mondi. Speciaal ontwikkeld om aan de hoogste eisen van creatieve professionals en drukkerijen te voldoen. Sinds de introductie vorig jaar, hebben vele grafische ontwerpers, drukkerijen en uitgevers de overstap naar PERGRAPHICA® gemaakt – en naar volle tevredenheid.

Beter bekend als “Paper for Perfectionists” is PERGRAPHICA® voor de meest geavanceerde en elegante printjob de perfecte keuze. Daarnaast voldoet het aan de hoogste duurzaamheidseisen. Het papier garandeert uitstekende drukeigenschappen zowel in offset als digitaal.  PERGRAPHICA® is verkrijgbaar in twee oppervlaktes (Rough en Smooth); in drie tinten (High White, Classic en Natural) en in zes gramgewichten van 90 t/m 300 g/m2.

Maak kennis met PERGRAPHICA® tijdens de Grafische Vakbeurs van 14 – 16 maart in Gorinchem. Mondi overhandigt u graag uw persoonlijke PERGRAPHICA ® swatchboek op hun stand (C113). Meer informatie vindt u op: www.mondigroup.com/PERGRAPHICA

Vraag hier meer informatie aan


Puur en Echt –
Gmund NO COLOR NO BLEACH

Echtheid en natuurlijkheid stonden bij de ontwikkeling van deze nieuwe collectie voorop. Gmund NO COLOR NO BLEACH is gemaakt van 100% ongebleekte FSC® gecertificeerde celstof, zonder gebruik van verfstoffen. NO COLOR is een helder wit papier zonder verfstof. NO BLEACH is ongebleekt en niet gekleurd. Fijnpapier is nog nooit zo natuurlijk geweest.

De lange vezels van de hoogste kwaliteit zorgen voor een levendig oppervlak en geven een eerlijk karakter aan het papier. De hoge stijfheid maakt het papier geschikt voor een groot aantal toepassingen, zoals verpakkingen, draagtassen, boekomslagen, brochures van milieubewuste merken en uitnodigingen. Alle klassieke druktechnieken en afwerkingen werken heel expressief op de ruwe ondergrond.

NO COLOR NO BLEACH is verkrijgbaar in 120 en 300 g/m². Er zijn ook bijpassende enveloppen in formaat DL, Quadro en C5.

Vraag hier meer informatie aan


Wat is jouw favoriete kleur?
www.worldsfavouritecolour.com

Als kind wist je meteen het antwoord op de vraag wat je lievelingskleur is.

Maar wat is de kleur van de 21ste eeuw?
Zijn er verschillen tussen de voorkeuren in kleuren in Azie en bijvoorbeeld Zuid Amerika? Houden de Scandinaviërs meer van warme tinten of toch de koele blauwe kleuren?

Sinds januari van dit jaar is Colorplan bezig met een wereldwijd onderzoek naar de favoriete kleur. Dwars door alle grenzen heen, zonder te letten op geslacht, achtergrond of leeftijd onderzoekt men de voorkeur voor kleur. Meedoen kan nog steeds tot en met 31 maart.

De meest favoriete kleur zal worden bekend gemaakt tijdens een speciale tentoonstelling in juli in Hull, Culturele Hoofdstad van 2017. De meest favoriete kleur zal bovendien als 51ste kleur worden toegevoegd aan Colorplan.

Meedoen kan nog tot 31 maart 2017 op worldsfavouritecolour.com

Eerst even de 50 kleuren van Colorplan ervaren? Vraag dan hier je monsterboek aan.

Vraag hier meer informatie aan


Op zoek naar 100% recycled, wit en 100% innovatief papier?

COCOON is 100% recylced papier met een zeer uitzonderlijke witheid, een mooi glad oppervlak en een uitzondelijke bedrukbaarheid, dat maakt Cocoon zeer bijzonder. Maar het papier is ook uniek vanwege het novatieve chloorvrije proces dat wordt toegepast in de Greenfield recyclingfabriek. Om Cocoon te maken wordt kantoorpapier gerecycled. Voor een complete huisstijl of brochure in 100% recycled kun je met Cocoon kiezen voor gestreken silk of Gloss maar ook een standaard offset en preprint. Cocoon heeft een aanvullende enveloppenlijn.

Nieuw in de range is Cocoon 60 Gloss en Cocoon 60 Silk, deze worden op basis van 60% recyclede en 40% nieuwe vezels gemaakt.

Meer weten over Cocoon? 
Het volledige Cocoon assortiment vindt je terug in de nieuwe Cocoon swatch en op www.cocoonpapers.com

Vraag hier meer informatie aan


Metapaper doet belangrijke investeringen in de Benelux-markt

Metapaper breidt haar aanwezigheid in de Benelux-markt uit met de lancering van een nieuw e-commerce platform en de introductie van een nieuw contactpersoon.

Voortaan kan u Jos Bergmans als Senior Sales Consultant Benelux, contacteren. Tegelijk is er via de Metapaper website de Engelse versie van het e-commerce platform en het online papier- en drukwerk platform live gegaan. Deze waardevolle informatie zal er voor zorgen dat drukkers, ontwerpers en andere grafisch gerelateerde zaken in de Benelux, genieten van een unieke gebruikerservaring die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van Metapaper als strategische partner.

De Metapaper collectie is ook ter inzage in De Monsterkamer in Amsterdam. Voor een afspraak met Jos volstaat een mailtje te sturen aan j.bergmans@metapaper.io  of bel +32 497 745 305

Vraag hier meer informatie aan