De Monsterkamer

Papiernieuws #33

In deze nieuwsbrief:

TUIJTEL helpt grafisch vormgevers
Bij NPN DRUKKERS is het resultaat meer dan de som der delen!
POINT TO PAPER maakt echte eyecatchers van jouw kerst- en nieuwjaarskaarten
Papiertip van PLATFORM P: WIBALIN® van WINTER & COMPANY
Frisse kleuren linnen voor bijzondere toepassingen in WIFAC’s portfolio
Conceptontwikkeling KARTONNAGE AMSTERDAM: verpakking en product samen als één geheel

TUIJTEL helpt grafisch vormgevers

Drukkerij TUIJTEL helpt grafisch vormgevers bij de keuze van papiersoorten, afwerkings- en veredelingstechnieken.

Zo heeft TUIJTEL het boek ‘De Ark van de Smaak in Nederland’ samen met opdrachtgever Slow Food en Baukje Stamm van Wunderwald Design tot stand gebracht.

Voor dit genaaid gebonden boek in een bedrukte papieren band, omplakt op 2,3 mm grijsbord, koos Tuijtel samen met de vormgeefster voor de volgende papiersoorten:
– 125 grams WIBALIN® Natural 500 white (band)
– 140 grams Sirio Color Celeste (schutbladen)
– 115 grams Magno Volume (binnenwerk)

Het omslag is voorzien van een preeg met koperfolie. Mocht je als lezer van deze nieuwsbrief interesse hebben in een gratis exemplaar van dit boek (zolang de voorraad strekt), dan kun je hieronder reageren.

Meer informatie


Bij NPN DRUKKERS is het resultaat meer dan de som der delen!

Alleen als je samenwerkt kom je tot aansprekende- en uitzonderlijke resultaten. Dat besef is bij NPN DRUKKERS in Breda maar al te zeer aanwezig.

Een goed gesprek over wensen, doelstellingen en mogelijkheden met de klant, maar ook zeker een adequate afstemming met alle partners in de keten. Zo komt NPN DRUKKERS tot aansprekende resultaten.

Het jubileumboek voor Blind Walls Gallery in Breda, wat eerder dit jaar werd geproduceerd, is daar een sprekend voorbeeld van. De samenwerking met Boekbinderij Patist speelde een belangrijke rol bij het maken van de indeling van het boek.

Het binnenwerk bestaat uit talloze uitslaanders die allemaal de juiste kant op opengeslagen moeten worden. Om de kosten te beperken vroeg dit om een technisch uitvoerbare indeling die zoveel mogelijk machinaal kon worden uitgevoerd. Het goed en efficiënt leggen van deze puzzel kwam voor het belangrijkste deel van eerder genoemde binderij. De combinatie met de hoge kwaliteit drukwerk door NPN DRUKKERS zorgde voor een prachtig resultaat.

Meer informatie


POINT TO PAPER maakt echte eyecatchers van jouw kerst- en nieuwjaarskaarten

Laserstans specialist POINT TO PAPER, onderdeel van YART FACTORY, snijdt met lasersnijtechniek elk gewenst patroon uit papier of karton. De verwerkingstoepassingen, grote precisie en hoge oplage flexibiliteit resulteren in ongekend creatieve mogelijkheden voor kerst- en nieuwjaarskaarten. Hiermee ontvangt je klant een echte eyecatcher.

Behalve papier en karton kunnen ook MDF, multiplex, kunststoffen, textiel, polyester, acrylaat, leer en zelfklevende materialen veredeld worden met laserstansen of lasersnijden.

Als specialist in drukwerkveredeling werkt POINT TO PAPER voor de grafisch industrie, ontwerpers en vormgevers, drukkerijen in alle soorten, reclamebureaus, de verpakkingsindustrie en kunstenaars.

Wil je met eigen ogen een laserstans kerstkaart zien? Of ben je nieuwsgierig naar meer van POINT TO PAPER? Neem dan hieronder contact met hen op.

Meer informatie


Papiertip van PLATFORM P: WIBALIN® van WINTER & COMPANY

PLATFORM P is een bureau voor printmanagement. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor de timing, de kosten, het eindproduct en de logistiek van jouw grafische producties van je over. Ook geven ze gevraagd én ongevraagd advies.

Bijvoorbeeld, om een hard gebonden productie te kunnen verwerken moet er meestal een laminaat op het omslag worden aangebracht. Maar daar heeft PLATFORM P oplossingen voor! Bij de ongestreken papiersoort WIBALIN® is dit niet nodig. Het door en door gekleurde papier is in diverse kleuren en texturen beschikbaar en in verschillende druktechnieken te bedrukken.

WIBALIN® heeft een FSC certificering en wordt geproduceerd conform ISO14001 met gebruik van geselecteerde ECF pulp. Ook is er een 100% recyclede variant, WIBALIN® RECYCLED, met mooie zachte kleuren. Ook nog eens een duurzame keuze dus! WIBALIN® wordt geleverd door WINTER & COMPANY.

Meer informatie


Frisse kleuren linnen voor bijzondere toepassingen in WIFAC’s portfolio

WIFAC vertegenwoordigt Bamberger Kaliko, Duits producent van boekbinderslinnen in 350 kleuren en in meer dan 15 verschillende kwaliteiten. Zowel gecoat als ongecoat. Daarmee kan een ontwerper elke gewenste uitstraling bereiken.

Het IRIS linnen kan door WIFAC in warme, levendige kleuren geleverd worden. Bijvoorbeeld in de mooie nieuwe kleur vuurrood.

Meer informatie


Conceptontwikkeling KARTONNAGE AMSTERDAM: verpakking en product samen als één geheel

Rond deze feestelijke tijd van het jaar ontvangt KARTONNAGE AMSTERDAM altijd extra aanvragen voor exclusieve projecten. Een goed doordachte verpakking van hoge kwaliteit voegt écht waarde toe aan je product, het versterkt elkaar enorm.

Voor sokkenmerk Sockeloen, in samenwerking met oud prof wielrenner Thomas Dekker, heeft KARTONNAGE AMSTERDAM een fantastische verpakking gemaakt. Sockeloen ontwikkelde een hoogwaardig kwalitatieve kasjmieren sok waarbij aan elk detail is gedacht. In het verlengde daarvan keek KARTONNAGE AMSTERDAM op dezelfde manier naar een geschikt ontwerp & uitvoering voor de verpakking. Hierdoor lopen product en presentatie naadloos in elkaar over en geeft het de uitstraling die het verdient.

Kwaliteit, klasse en oog voor elk detail. Het is een ontwikkeling die KARTONNAGE AMSTERDAM bij het grootste gedeelte van hun projecten terug zien. De verpakking en het product worden hier niet meer los van elkaar gezien maar smelten samen in één concept. Dat is waar zij goed in zijn.

Meer informatie