De Monsterkamer

Papiernieuws #32

In deze nieuwsbrief:

FEDRIGONI presenteert Materia Viva
Ontdek bij ANTALIS het recycled papier van Arjowiggins Creative Papers
WINTER WRUP-CYCLING: nieuwe covermaterialen van kostbare grondstoffen
PRINTED MATTER
Nieuw: Kranten in kleine oplage van METAPAPER Printfarm
G.F SMITH Fine Papers verrast met de mogelijkheden van premium wit papier

FEDRIGONI presenteert
Materia Viva

Materia Viva haalt haar inspiratie uit de natuur. Met het gebruik van natuurlijke alternatieven voor cellulose en hoge percentages van gerecycled materiaal presenteert FEDRIGONI haar nieuwe collectie van hoogwaardige papiersoorten.

Materia Viva omvat negen collecties verzameld in een ultra hippe box, en is daarmee de enige in haar soort.

In de verschillende collecties vind je technologische en geavanceerde oplossingen die voor elke toepassing in de grafische industrie een antwoord bieden. Geschikt voor alle mogelijke creaties met respect voor mens en milieu.

Ontdek nu het papier dat bij jouw ideeën past.

Meer informatie


Ontdek bij ANTALIS het assortiment recycled papier van Arjowiggins Creative Papers

Bij ANTALIS weten ze dat het maken van milieubewuste keuzes belangrijk is. Door gebruik te maken van gerecyclede pulp of alternatieve vezels, verminder je de impact op het klimaat. Tegelijkertijd wil je niet inleveren op kwaliteit en moet drukwerk dezelfde impact hebben bij de ontvanger.

Arjowiggins Creative Papers biedt 6 hoogwaardige assortimenten waarmee er altijd een papiersoort is voor jouw duurzame project. Denk bijvoorbeeld aan het bijzondere Keaykolour Particles Sunshine met subtiele gouden glinstering of het meer klassieke assortiment van Conqueror.

Nu overzichtelijk samengevoegd in een praktische tool: Recycled & alternative fibres. Arjowiggins Creative Papers is exclusief verkrijgbaar bij ANTALIS. Meer weten? Just ask Antalis

Meer informatie


WINTER WRUP-CYCLING: nieuwe covermaterialen van kostbare grondstoffen

Het ligt in de aard van WINTER & COMPANY om het milieu te beschermen en duurzaam om te gaan met natuurlijke grondstoffen. Daarom heeft WINTER WRUP-CYCLING de hoogste prioriteit en zal dat nog verder uitgebreid worden.

WINTER WRUP-CYCLING is een upcyclingsproces dat wordt toegepast door WINTER & COMPANY, waarbij geselecteerde, duurzame grondstoffen en met name gerecyclede grondstoffen uit post-consument (PCW) en post-industrieel afval (PIW) worden verwerkt tot nieuwe covermaterialen. Zo kunnen ze waardevolle grondstoffen recyclen en ervoor zorgen dat ze worden gebruikt voor hoogwaardige, duurzame eindproducten en niet als afval eindigen.

Nieuwsgierig geworden bij welke WINTER-materialen WINTER WRUP-CYCLING wordt toegepast? WINTER & COMPANY vertelt je graag meer.

Meer informatie


PRINTED MATTER

IGEPA levert het papier voor het internationale magazine FOAM, dat reeds twee keer is uitgeroepen tot fotografiemagazine van het jaar tijdens de Lucie Awards, mede dankzij het weloverwogen samengaan van beeld en papier.

FOAM magazine toont op uiteenlopende papierkwaliteiten diverse portfolio’s van fotografen. IGEPA maakt gebruik van deze portfolio’s die als drukvoorbeeld dienen. Een greep van de vele papiersoorten die gebruikt worden zijn in gestreken papier; UPM Sol, Heaven42 en Magno Volume. Van de ongestreken papieren zijn er portfolio’s van Lessebo Design, Holmen TRND, EOS, Rebello en Superbrut.

Ben je op zoek naar goede bedrukte voorbeelden? Vraag dan een set FOAM portfolio’s op en/of stuur je vraag over welk papier het beste bij jouw project past.

Meer informatie


Nieuw: Kranten in kleine oplage van METAPAPER Printfarm

Het Europese print- en papierplatform METAPAPER blijft hun nieuwe online marktplaats voor eerste klas drukwerk – Printfarm – verder ontwikkelen en biedt vanaf heden kranten aan vanaf oplage 1.

De kranten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan formaten gaande van een iPhone formaat tot een formaat 672 x 478 mm. Daarnaast kan je verschillende papiersoorten inzetten zoals 80 g/m² newsprint (recycled krantenpapier) of diverse andere premium gecoate of gladde en ruwe ungecoate papiersoorten (incl. 15 gekleurde soorten) met of zonder gerecyclede vezel.

Vraag een gratis krant aan – gedrukt op 80 g/m² newsprint, recycled krantenpapier – om een indruk te krijgen van deze nieuwe service. Alle kranten worden gedrukt op een B2 formaat HP Indigo, met een levertijd van 7–10 dagen.

Het idee van de Printfarm is om creatievelingen te ondersteunen om zo eenvoudig mogelijk hoogwaardige printproducten in de kleinst mogelijke oplage op een geweldig mooi papier aan te bieden. De kranten zijn een mooi voorbeeld van hoe dit tot stand kan komen.

Meer informatie


G.F SMITH Fine Papers verrast met de mogelijkheden van premium wit papier

“You can have any color as long as it is black” – Henry Ford, 1909

Dat hoort natuurlijk niet bij G.F Smith. Je kunt zwart krijgen, maar ook nog honderden andere kleuren. Of liever wit?

De eigenschappen van wit papier worden vaak onderschat. Daarom heeft G.F Smith op 12 verschillende papiersoorten proeven gemaakt. Vijf jonge fotografische kunstenaars werkten mee aan dit project dat gedrukt werd op een selectie van 12 Fine Papers. Gedrukt in 4 kleuren offset met soms een extra kleur voor de accenten.

Vraag je eigen exemplaar aan bij CHRISTIAAN JANSSEN, leverancier van G.F Smith in Nederland, en word verrast door de mogelijkheden van premium wit papier. En natuurlijk doet hij er iets van een Colorplan kleur bij.

Meer informatie